Zion Williamson izpušča uvodni del sezone!

Zion Williamson, novi zvezdniški novinec New Orleans Pelikanov naj bi izpustil začetek sezone zaradi vnovične poškodbe kolena.


Včeraj so iz štaba New Orleansa potrdili, da Williamson ne bo nastopil na uvodnih tekmah, saj ga poškodba desnega kolena po novem za nedoločen čas zadržuje izven košarkarskih igrišč. Zaenkrat so mladeničevo poškodbo definirali zgolj kot »bolečino« in nič resnejšega.

V kratki a sladki predsezoni za Williasona je slednji v povprečju dosegal kar 23,3 točke in 6,5 skokov v zgolj 27 minutah na tekmo. Žal je 13. oktobra 19-letnik na tekmi proti San Antoniu staknil poškodbo kolena, ki pa ni njegova prva. Wiliamson je sicer znan po svojih strašanskih zabijanjih, toda že lep čas se košarkarski svet sprašuje kako vse to zdrži njegovo telo. Veliko kritik je na njegov račun je bilo usmerjenih predvsem v telesno težo, saj se mu drugače obetajo neprestane težave, sploh kar se tiče kolen.

New Orleans bo 22. oktobra v torek proti Torontu odigral uvodno tekmo sezone, kjer bodo Raptorsi tudi ceramonialno prejeli šampionske prstane.

Photo: Forbes

Sorodne objave