Po dveh podaljških Cedevita Olimpija premagala urok Laktašev!

V tretjem krogu lige ABA je Cedevita Olimpija v Laktaših po dveh podaljških z 90:95 ugnala Igokeo.


V nasprotju z dosedanjo sezono, so tokrati Zmaji srečanje začeli slabo. Po košu Kariniauskasa je Igokea že v tretji minuti tekme povedla z 11:3 in prisilila Slavena Rimca v prvo minuto odmora. V nadaljevanju je Olimpija le vzpostavila ravnotežje na terenu, kljub temu pa so v zaključku prve četrtine gostitelji prišli do najvišjega vodstva na srečanju (27:15). Precej boljše so nato igrali v drugi četrtini. Ko košu Millerja-McIntyreja so se v 17. minuti tekme približali znova le na dve točki zaostanka (33:31), dve minuti kasneje pa tudio povedli (38:39). Stević je v naslednjem napadu zadel in postavil končni izid prvega polčasa 40:39 v korist Igokee.

Tudi na začetku drugega polčasa Ljubljančanom ni stekla igra v napadu. Znova so po nepotrebnem izgubili precej žog in se mučili s težkimi meti. Moštvi sta se skozi celotno tretjo četrtino izmenjevali v vodstvu, na Olimpijino srečo pa niso bili razigrani niti igralci Igokee, tako da je njihova prednost pred zadnjimi desetimi minutami znašala le dve točki. Slika je bila precej podobna tudi na začetku zadnjega dela igre, kjer smo znova spremljali košarko z veliko napakami, nobena izmed ekip pa si ni uspela pripraviti prednost višje od treh točk. Pravo dramo smo nato spremljali v zadnji minuti rednega dela. Miller-McIntyre je 45 sekund do konca zadel trojko za vodstvo s 64:67. V naslednjem napadu je oba prosta meta pri Igokei zadel Keenan Evans in znižal na točko zaostanka. Domači so nato naredili osebno napako, obakrat pa je bil na črti prostih metov natančen Jaka Blažič (68:71). Igokea se ni predala in deset sekund pred koncem je Evans zadel še trojko za izenačenje. V zadnjem napadu je z metom za dve poskušal Boatright, a ni uspel zadeti in tekma se je nadaljevala v podaljšku.

Tudi v dodatnih petih minutah si nobeno moštvo ni uspelo pripraviti večje razlike. Miller-McIntyre je 45 sekund je zadel oba prosta meta za vodstvo 77:75, Sava Lešić pa je v naslednjem napadu lepo zadel pod košem za izenačenje. 13 sekund pred koncem je ravno Lešić storil nepotrebno osebno napako nad Boatrightom pri metu za tri točke. Ta je zadel dvakrat, a dobil pomemben skok v napadu. Takoj je žogo podal Miller-McIntyreju nad katerim je bil storjen prekršek, ta pa je bil le polovično uspešen pri prostih metih (77:80). Takoj po minuti odmora je za Igokeo znova za tri točke zadel Evans in izid izenačil (80:80). Zmaji so nespametno zapravili še en napad za zmago, kar je pomenilo še drug podaljšek.

Začuda sta obe moštvi kljub utrujenosti bili precej bolj strelsko uspešni v drugem podaljšku. Minuto in pol pred koncem je trojko vrnil Murić, lahek koš pa je nato dosegel še Boatright. Končni rezultat 90:95 je z dvema prostima metoma osem sekund pred koncem postavil Krušlin.

Pri Cedevita Olimpiji je najboljši strelec bil Jaka Blažič s 30 točkami, 20 pa jih je dosegel Ryan Boatright. Pri domačih je največ 20 točk zbral Keenan Evans, ki je dodal še šest podaj.

Zmaji tako ostajajo neporaženi na vrhu lestvice ABA.

IGOKEA : CEDEVITA OLIMPIJA 90:95 (27:15 13:24 14:13 17:19 9:9)

Foto: Luka Zavodnik/ Pametni Mediji

Sorodne objave