Zadar ostaja v Ligi “ABA 1”

Košarkarji Zadarja so se v boju za obstanek v ligi ABA pomerili z skopjevskim MZT-jem, ki je zasedel končno drugo mesto v drugi ABA-ligi. Dalmatinci so se rešili po treh odigranih tekmah, v torek so na domačem terenu slavili 86-75 in si zagotovili obstanek.


MTZ je sicer dobil prvo tekmo v Zadru in si na ta način priboril odločilno “brejk priložnost”, vendar so Zadarčani v napeti tekmi v Skopju (77-78) odbili napad Makedoncev. Psihološka prednost ob tej zmagi je bila očitno dovolj za zanesljivo domačo zmago.

MTZ bo tako tudi prihodnjo sezono nastopal v ligi ABA 2, Zadar pa si je zagotovil vsaj še eno sezono igranja v Ligi ABA. Spomnimo, da je zadnje mesto prvoligaške različice jadranske lige letos osvojila Petrol Olimpija, ki bo morala kot kaže prihodnjo sezono igrati v nižjem razredu regionalne lige. Zmago v ligi ABA 2 so si priborili košarkarji Sixt Primorske, ki bodo tako v naslednji sezoni očitno prevzeli položaj Olimpije.

Zgoraj napisano velja samo v primeru, da ne pride do razširitve lige ABA o kateri je bilo v zadnjem času kar nekaj govora.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Facebook, Šime Zelić in Zvonko Kucelin

Sorodne objave