Portland za izenačenje utišal visokoleteči Denver

Na drugi polfinalni tekmi polfinala zahodne konference so košarkarji Portland Trail Blazer uspeli serijo izenačiti na 1:1 na drugem gostovanju pri moštvu Denver Nuggets.


Po vsaki četrtini je imel Portland pred domačimi košarkarji lepo prednost, toda Denverju se je prav ob koncu uspelo vrniti. Po zaslugi serije 19:9 in odličnega skoka v napadu so se domači košarkarji v zadnji minuti približali na 95:90. Za dani rezultat je 35 sekund pred koncem uspešno polagal Nikola Jokič, nato pa je Denver s »presingom« prisilil goste v izgubljeno žogo in imel napad za popoln priključek. Jokić, trenutno najbolj vroč košarkar Denverja je nato zgrešil met za tri, Rodney Hood pa je za tem s prostimi meti potrdil zmago Portlanda.

Prva strelca ekip brez presežka

Potem ko je na prvi tekmi serije dosegel 39 točk, je bil Damian Lillard tokrat bolj zadržan in jih je vpisal le 14. Še posebej neučinkovito je bilo njegovo glavno orožje, saj je zadel le eno izmed sedmih trojk. Lillarda je najbolj razbremenil CJ McCollum, ki je bil prvi strelec srečanja z 20 točkami. Tudi Nikola Jokić je bil po 37 točkah iz prve tekme nocoj malce bolj zadržan. Dosegel je 16 točk, lahko pa se pohvali s 14 skoki.

Trener Denverja Michael Malone ni bil zadovoljen z odločitvami varovancev v napadu, ko jim met ni stekel: “Če ne zadevaš, moraš poskusiti priti pod obroč, prodirati in morda izsiljevati osebne napake. Imeli smo kar nekaj odprtih metov, in razumem fante, da so metali, toda če vidiš, da nimaš strelskega večera, je najbolje “napadati obroč”. Moraš biti agresivnejši ofenzivno, v prvem polčasu pa mi nismo bili dovolj,” so njegov komentar zapisali na MMC-ju. Serija se sedaj seli v Moda Center v Portland, kjer bo tretja tekma serije na sporedu v petek.

https://www.youtube.com/watch?v=5m1354JuF-k

Sorodne objave