Začetek kvalifikacij za EP 2021 za članice je pred vrati

Ljubljana – Slovensko žensko člansko reprezentanco že čez slab mesec dni čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki ga bosta gostili Francija in Španija. V skupini A bodo tekmice Slovenk reprezentance Grčije, Islandije in Bolgarije. Izbranke selektorja Damirja Grgića bodo kvalifikacije začele z obračunom v Celju proti Grčiji, prvi kvalifikacijski cikel pa zaključile z gostovanjem v Bolgariji.


Že na uvodu Slovenke čaka najtežji oreh v skupini. Grkinje sicer niso zaigrale na letošnjem evropskem prvenstvu, a so zato blestele na ženskem EuroBasketu pred dvema letoma na Češkem. Po odličnih igrah so zasedle četrto mesto, v skupinskem delu pa moči merile tudi s slovenskimi košarkaricami. Grgićeve izbranke so bile boljše z 59:56.

Derbi skupine bo v četrtek, 14. novembra, ob 20.10 gostila dvorana Gimnazije Celje center, ki je v zadnjih letih postala prava trdnjava slovenske ženske reprezentančne košarke. Tri dni kasneje bodo Slovenke odigrale še tekmo 2. kola kvalifikacij. V nedeljo, 17. novembra, se bodo v Sofiji ob 17. uri po slovenskem času pomerile z Bolgarijo.

1. kolo, četrtek, 14. november 2019, ob 20.10
Celje – dvorana Gimnazije Celje center
SLOVENIJA : GRČIJA

2. kolo, nedelja, 17. november 2019, ob 17.00
Sofija – športna dvorana Univerzijada
BOLGARIJA : SLOVENIJA

V skupini A bo tekmica Slovenije še Islandija. Preostali okni za igranje kvalifikacijskih tekem bosta med 8. in 16. novembrom 2020 ter med 31. januarjem in 8. februarjem 2021.

3. kolo, četrtek, 12. november 2020
ISLANDIJA : SLOVENIJA
4. kolo, nedelja, 15. november 2020
GRČIJA : SLOVENIJA

5. kolo, četrtek, 4. februar 2021
SLOVENIJA : BOLGARIJA
6. kolo, nedelja, 7. februar 2021
SLOVENIJA : ISLANDIJA

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

V kvalifikacije za nastop na ženskem EuroBasketu vstopa 33 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 mest, ki vodijo na prvenstvo v Francijo in Španijo. Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Šest skupin je sestavljeno s po štirimi ekipami, tri skupine pa tvorijo po tri reprezentance. Rezultati s četrtouvrščeno reprezentanco v skupini se pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc ne bodo upoštevali. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave