Liga ABA: Cedevita Olimpija odhaja na gostovanje, ki ne bo enostavno

V soboto ob 20.00 se bodo košarkarji Cedevite Olimpije na tekmi tretjega kola Lige ABA v Laktaših pomerili z Igokeo, in skušali podaljšati niz zmag v regionalnem tekmovanju.


Moštvo Cedevite Olimpije se bo v soboto ob 20.00 v Športni dvorani Laktaši na obračunu tretjega kola Lige ABA pomerilo z Igokeo. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca bodo skušali zabeležiti še tretjo zaporedno zmago v tekmovanju in s tem ostati povsem pri vrhu moštev, ki jih lahko v tej sezoni spremljamo na regionalni sceni. Neposredni televizijski prenos bo možno spremljati na TV 3 Slovenija.

Zmaji na gostovanju pri Igokei zmage niso zabeležili že na osmih zaporednih tekmah. V minuli sezoni si je ljubljanski klub z moštvom iz Laktašev na dveh tekmah razdelil zmago in poraz – v Laktaših je bilo 115:105 za Igokeo, v Stožicah pa so Ljubljančani slavili zmago z 92:69.

Igokea je v tej sezoni Lige ABA doživela že dva poraza. Najprej so košarkarji iz Laktašev klonili proti beograjskemu Partizanu NIS (73:75), v drugem kolu pa je bil od igralcev, ki jih vodi glavni trener Aleksandar Trifunović, boljši še Mornar iz Bara (92:78). Le dan po porazu proti Črnogorcem, je Igokea nato v državnem prvenstvu Bosne in Hercegovine s 73:66 premagala Vogošćo. Z 21 točkami in devetimi skoki je bil najbolj učinkovit igralec sobotnih tekmecev Zmajev Dalibor Ilić. Najbolj učinkovit košarkar Igokee v Ligi ABA je Oliver Stević, ki po dveh odigranih tekmah v povprečju beleži 10,0 točk in 8,5 skoka na tekmo.

Igra Cedevite Olimpije bo znova v veliki meri odvisna od ameriškega organizatorja igre Codija Millerja-McIntyreja, ki je z valorizacijskim indeksom 25,5 celo najbolj učinkovit košarkar v Ligi ABA, med petimi najbolj učinkovitimi igralci pa najdemo tudi Marka Simonovića (valorizacijski indeks 21,5). Miller-McIntyre v povprečju beleži 18,5 točke, 7,0 skoka in 5,5 podaje na obračun, pri obeh zmagah Ljubljančanov na uvodnih dveh tekmah, pa je bil gonilna sila Zmajev na parketu.

V sredo je Cedevita Olimpija doživela poraz v tretjem kolu 7Days EuroCupa na gostovanju pri Germani Brescii. Najboljši strelec ekipe je bil prav Miller-McIntyre, ki je dosegel 21 točk, sledil pa mu je Jaka Blažič z 18 točkami. Prvo evropsko zmago v novi sezoni bodo Zmaji tako lovili prihodnjo sredo v Stožicah proti francoskemu Nanterru 92.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Igokea je ekipa, ki se je zelo spremenila v primerjavi s preteklimi sezonami. Moštvo se je okrepilo. Na uvodnih dveh tekmah nove sezone Lige ABA so naši sobotni tekmeci doživeli poraz, ampak dejstvo je, da nobeni ekipi ni lahko proti tekmecem, kot sta Partizan NIS in Mornar iz Bara. Zagotovo bodo domači košarkarji zelo motivirani. Po drugi strani imamo mi po dveh odigranih kolih na svojem računu dve zmagi, zato moramo odigrati čim bolje, da poskusimo zabeležiti novo zmago, a ne bom nam lahko. Zavedamo se, da imamo kvalitetno ekipo, toda na nekaterih tekmah kvaliteto pokažemo, nato pa na drugih zaigramo premalo osredotočeno in samozavestno. To so stvari, na katerih moramo delati in verjamem, da bomo v prihodnosti boljši.«

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Igokea je zelo neugodna ekipa, sestavljena iz izkušenih igralcev, v svoje vrste pa je moštvu iz Laktašev uspelo pripeljati tudi nekaj zelo kvalitetnih igralcev. Gostovanje v Laktaših nikoli ni lahko, to pa smo lahko videli tudi v prvem kolu nove sezone Lige ABA, ko so se košarkarji Partizana NIS z našimi sobotnimi tekmeci mučili povsem do konca tekme. Mi smo pripravljeni na borbo. Vemo, kaj moramo popraviti v naši igri, na nas pa je, da tako v napadu, kot tudi v obrambi, naše napake popravimo. V napadu moramo še naprej težiti k hitrim protinapadom, če želimo računati na zmago na sobotni tekmi. Dvorana v Laktaših bo polna, igralci bodo motivirani, saj bodo želeli napraviti vse, da zabeležijo prvo zmago v sezoni. Želimo si novega uspeha, da nato Partizan NIS doma pričakamo s tremi zmagami na začetku sezone.«

LIGA ABA, 3. KOLO

ŠD Laktaši (Laktaši, Bosna in Hercegovina), sobota, 19. oktober, ob 20.00:
IGOKEA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na TV 3)

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave