Obeta se nam nova zanimiva sobota v 2. SKL

Po zanimivem prvem krogu se tekmovanje v 2. SKL nadaljuje že to soboto s tekmami v Ljubljani, Sežani in Novem mestu.


Tokrat bomo spremljali skrajšan krog, saj bodo ta vikend odigrane le tri tekme, preostali trije obračuni (Hrastnik-Celje, ECE Triglav-Ljubljana in Ilirija-Portorož) pa so prestavljeni na 20. november.

SOBOTA, 19.10.2019, OB 18:00, OŠ Maksa Pečarja

PARKLJI – BRINOX MEDVODE

Parklji bodo še drugo tekmo zapored odigrali na domačem terenu. V prvem krogu so igrali v dvorani na Ježici, Medvode pa bodo gostili v dvorani OŠ Maksa Pečarja. V prvem krogu so po trdem boju na koncu klonili proti Triglavu, strelsko razpoložen pa je bil predvsem Adrian Hirschmann s 24 točkami, ki bi preglavice znal povzročati tudi obrambi Medvod. Domačim se je poznala odsotnost Žige Doljaka, več pa lahko pričakujemo tudi od izkušenih Jeršina, Tratnika in Vravnika. Gostje so prejšnji vikend doma po dobri borbi, ki so jo prikazali večji del tekme, klonili proti Sežani. Težave so imeli predvsem v skoku, saj pod košem nimajo pretirano visokih igralcev, to pa bi lahko razliko naredilo tudi na jutrišnjem srečanju.

SOBOTA, 19.10.2019, OB 19:00, SŠ Srečka Kosovela

MESARIJA PRUNK SEŽANA – PVC NAGODE POSTOJNA

V Sežani bomo lahko po dolgem času znova spremljali lokalni obračun dveh nekdanjih prvoligašev. Preteklo soboto so varovanci Teddya Delača zanesljivo prišli do zmage na gostovanju pri Medvodah, Postojna pa je doma kar nekoliko presenetljivo ugnala Celje. Domači so se med tednom okrepili še z odličnim Aljažem Stoparjem in nakazali, da letos ciljajo na najvišja mesta. Zelo pomembno bo predvsem to, ali bodo Postonjčani pod košem uspeli omejiti Timothya Cola, ki je izjemen skakalec. V kolikor bodo želeli presenetiti še Sežano, bodo potrebovali tudi dober dan pri metu z razdalje, kjer lahko predvsem Blaž Abram in Peter Košir zadevata v serijah.

SOBOTA, 19.10.2019, OB 20:00, Športni center Livada

TROTI – LTH CASTINGS

V zadnjem obračunu prve polovice drugega kroga bodo v domači dvorani Livada Troti gostili škofjeloški LTH Castings. Troti so se prejšnji teden iz gostovanja pri Hrastniku vrnili z pomembno zmago, sezono pa si zagotovo želijo nadaljevati s slavjem pred domačimi navijači. Velik del igre njihove igre je odvisen predvsem od izkušene branilske naveze Bojan Krivec Črt Ristič, ob koncu zastopanja Slovenije v košarki 3×3 pa bi se v ekipo moral vrniti tudi Rok Vidrih. LTH Castings je v prvem krogu po velikem preobratu v zadnji četrtini ugnal neugodno Ilirijo, blestel pa je predvsem Luka Grum, ki je bil s strani naših bralcev tudi izbran za igralca kroga. Šlo bo za izenačen obračun dveh kvalitetnih moštev, ki bi se znal odločati v samem zaključku tekme.

Sorodne objave