Za Čančarjem stoji veliki Nikola Jokić

Vlatko Čančar je na pragu vstopa v krstno sezono lige NBA, kjer bo ob boku Dragića in Dončića v letošnji sezoni tretji Slovenec, ki bo zaigral prek luže. Kot 44. izbor na preteklem naboru je njegova minutaža vse prej kot zagotovljena. Ni pa edini v ekipi, ki ga je Denver izbral relativno nizko.


Tudi srbski as Nikola Jokić je bil s strani Nuggetsov izbran kot 41., ne preseneča pa dejstvo, da se Vlatko od vseh igralcev najbolj razume prav z njim. “Z Nikolo se druživa. Govoriva isti jezik. Sicer se z vsemi razumem, jasno pa najbolje z Nikolo,” so komentar nadebudnega Koperčana zapisali na Sportalu, podobnega mnenja pa je tudi Jokić: “Ni dober v Fifi niti pri Mario Kart. Lepo pa je imeti ob sebi nekoga, ki govori isti jezik. Si deliš izkušnje …” se je na Čančarjev račun pošalil srbski zvezdnik.

Iz velikih klubov mladi Slovenec še nima izkušenj, še največ jih je prejel pri takratni Union Olimpiji, Mega Leksu in španskemu Burgosu. “Ko sem bil star 16 star, sem prišel v najboljši slovenski klub Olimpijo. Takrat so cilji postajali višji. Bolj ko si samozavesten, višji so cilji. Sicer pa je Denver kot klub izjemno organiziran. Razlika je v primerjavi z evropskimi klubi. A so tudi v Evropi ekipe, ki imajo podobne pogoje kot v NBA, zlasti najboljše v Evroligi. Cenim, da imam tu vse, kar potrebujem. Zlasti, ker vem, od kod prihajam in sem imel omejena sredstva. Tu imam vse na voljo. Za to sem hvaležen,” je bil za Sportal iskren Čančar.

Sorodne objave