Marko Simonović pred tekmo z Mego: “Potrebujemo podporo, saj je najlažje kritizirati”

Že takoj naslednje jutro po sredinem porazu v prvem krogu EuroCupa proti Darušafaki, so košarkarji Cedevite Olimpije krenili na pot pri Beogradu, kjer se bodo danes ob 20:00 pomerili z Mego Bemax.


Pred Zmaji je tako zelo natrpan urnik, saj bodo le 48 ur po uvodnem obračunu v Evropi s tekmovanjem pričeli tudi v regionalni ligi ABA. Nasprotnik, Mega Bemax, premore eno izmed najbolj nadarjenih mladih moštev v Evropi, v zadnjih letih pa velja za pravo valilnico velikih talentov. Od leta 2014 je tako kar 10 košarkarjev bilo izbranih na naboru lige NBA ali pa v ligi zaigralo. Najbolj zveneče ime med njimi je zagotovo odlični Nikola Jokić, korak naprej v svoji karieri pa je tu naredil tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, ki je letos okrepil Denver Nuggetse.

Dobro igro je beograjska Mega prikazala že v četrtifnalu superpokala lige ABA, kjer so nudili močan odpor Partizanu, ki je na koncu tudi dvignil lovoriko. Najbolje je igral prav mladi Črnogorec Marko Simonović, ki tam igra kot posojeni košarkar Cedevite Olimpija. Njegova prva zamenjava je tudi talentirani slovenski center Jurij Macura, ki že trka na vrata članske reprezentance.

Cedevita Olimpija, ki pred srečanjem velja za velikega favorita, ima tako priložnost, da popravi vtis po porazu proti Darušafaki z 73:79. Na tej tekmi je pozitivno izstopal predvsem Codi Miller-McIntyre, ki je 18 točkam dodal še po šest skokov in podaj. Izkušeni Marko Simonović je vknjižil 13 točk, dvomestno število točk pa so vpisali še Murić, Blažič in Stipanović. Pred odhodom na gostovanje sta izjavi podala strateg Slaven Rimac in Marko Simonović.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
Že pred časom sem povedal, da je ritem na začetku nove tekmovalne sezone resnično naporen. Uvodni teden zaključujemo s peto tekmo v sedmih dneh. Težko je dobiti pravo predstavo o ekipi, če zaradi napornega ritma igralci igrajo utrujeni. Mega Bemax je dobra ekipa, ki veliko teče in skače v napadu, zato nas čaka zelo zahtevna tekma v Beogradu. Morali bomo dati vse od sebe, če želimo slaviti zmago. K sreči nato sledita sobota in nedelja, ki bosta nekoliko manj naporni, zato se bomo lahko odpočili in v naši igri popravili nekatere stvari. Maik Zirbes se je pridružil moštvu, v sredo tudi odigral prvo tekmo z nami, in ko se moštvu pridruži novi igralec, se kemija znotraj ekipe avtomatično spremeni. Ekipa je nova, stvari je veliko in vsi pričakujejo zmage. Za glavnega trenerja je zagotovo težko razmišljati zgolj o zmagah na vsaki naslednji tekmi, sploh, če želiš prej uigrati ekipo.”

Marko Simonović, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Pred nami je resnično zahtevna naloga. Že leta Mega Bemax in njen glavni trener odlično dela z mladimi košarkarji, ki se nato lahko preizkusijo v Ligi NBA ali Evroligi. Vsi igralci so željni dokazovanja, hkrati pa so zelo kvalitetni. Mogoče jim manjka izkušenj, a to je pričakovano. Igrati moramo svojo igro, kot smo jo v sredo videli v prvi četrtini, z dobro obrambo in hitro igro v napadu, in to je lahko ključ do zmage. Potrebujemo čas in potrpežljivost, da bo naše moštvo na koncu izgledalo tako, kot mora. Uspešne ekipe se ne sestavijo preko noči. Na kupu smo se dokončno zbrali šele pred nekaj dnevi, zato se moramo še uigrati in skupaj spoznati sistem igre. Tudi klub je nov, zato potrebujemo podporo navijačev. V sredo v Stožicah je bilo vzdušje izjemno. Sredin poraz proti Darušafaki bomo v prihodnosti zagotovo izničili, v to sem pripričan, saj verjamem v moštvo. Potrebujemo podporo, saj je najlažje kritizirati in biti jezen. Le skupaj lahko spišemo uspešno zgodbo.”

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave