Westbrook lahko dragiču vzame mesto v Miamiju

Russell Westbrook, ki je v Oklahomi presenetljivo ostal brez superzvezdnika Paula Georgea, je naklonjen temu, da ga klub v zamenjavi pošlje k drugi ekipi.


Za največjo novico prestopne tržnice je poskrbel Kawhi Leonard, ki se je preselil v L.A. Clippers. Njegov pogoj je bil, da v kalifornijsko vrsto pripeljejo še enega superzvezdnika, to pa je postal Paul George, ki je tako dokončno opravil z odlično sezono v Oklahomi. Dominantnega para Thunderja George-Westbrook je torej konec, zato pa je hitro na dan pricurljala novica o tem, da bi se Oklahoma poslovila še od Russela Westbrooka.

Po poročanju Adriana Wojnarowskega (ESPN) naj bi bil Westbrook pripravljen, da po 11 letih zamenja klub. Zbiralec trojnih dvojčkov se je s svojim agentom sestal s športnim direktorjem Samom Prestijem. Westbrook si želi pristati v ekipi, ki bi se bila sposobna boriti za odmeven izid. Glavno vprašanje je, kdo lahko posrka mamutsko plačo Westbrooka, ki bo do leta 2023 zaslužil 38,5, 41,4, 44,2 in 47,1 milijona dolarjev na sezono. Krožijo govorice, da so za košarkarja, ki je zadnje tri sezone vselej zaključil s povprečjem trojnega dvojčka, izrazile zanimanje tri ekipe. To so Miami, Detroit in Houston.

Če bi v igro vstopil Miami, bi to skoraj zagotovo pomenilo odhod Gorana Dragića, ki ima 19,2 milijona dolarjev vredno pogodbo za zadnje leto. Ob Dragiću bi lahko v Oklahomo v paketu odšla še Meyers Leonard, prav tako z iztekajočo se pogodbo, in Justise Winslow. 

Sorodne objave