Pred Dončičem najtežja sezona

Po tem ko je Dončič slekel dres novinca lige NBA je jasno, da bodo naslednjo sezono v Dallasu vse oči uprte vanj. Trener Mavericksov ne skriva želje po tem, da Luka poletje izkoristi za trd trening, lastnik kluba pa verjame, da bodo zaradi njega boljši tudi vsi drugi.


“Luka Dončić je bil boljši, kot sem pričakoval. On je velik fant, a je hiter. Pozna se mu tudi, da je za njim že veliko pravih tekem, ki jih igra od petnajstega ali šestnajstega leta. Ima to košarkarsko modrost. Naučil se je veliko trikov,” sporoča trener Dallasa Rick Carlisle, ki mu Lukin poletni trening veliko pomeni, da bo njegov prvi varovanec še bolšji.

“To poletje je za Dončića ključno. Bil je novinec leta, zato se bodo vsi še toliko bolj dokazovali, ko bodo stali na nasprotni strani. Pričakujem, da bo igral še več in nosil težje breme. Da pa bi mu to uspelo, mora priti v življenjsko formo. Delati mora. Na ekipnih pripravah se bomo uigravali. Tam se ne gradi telesne pripravljenosti. Glavno delo mora opraviti sam,” poudarja Carlislie, ki veliko pričakuje še od Kristapsa Porzingisa. Skupaj z Dončičem bi morala dvojica postati glavna udarna moč kluba.

Poleg Porzingisa je visoka okrepitev postal tudi srbski center Boban Marjanović. V Dallas se je iz Portlanda vrnil tudi Seth Curry, sodelovanje z nekdanjimi prvaki pa so podaljšali Dwight PowellJJ BareaMaxi Kleber in  Dorian Finney-Smith. Kot namigujejo ameriški mediji, bo naslednji novinec v Teksasu 27-letni branilec Delon Wright, ki je nazadnje igral v Memphisu.

Čeprav si je Dallas od igralske tržnice obetal več, predsednik kluba Mark Cuban meni drugače:  “Mislim, da se ljudje niti ne zavedajo tega, da smo zadovoljni s tem, kar imamo. Imamo dva temelja. Tega do zdaj nismo imeli,” je dejal 60-letni poslovnež, ki se zaveda Dončićeve kvalitete.  “Luka poskrbi, da so igralci, zbrani okrog njega, boljši,” dodaja Cuban.

Sorodne objave