Leonard že tretjič zavrnil maksimalno pogodbo

MVP-finala Lige NBA Kawhi Leonard je posrkbel še za eno presenečenje, saj je z Los Angeles Clippersi podpisal le triletno pogodbo, s tem da junija 2021 lahko že postane prosti igralec.


Leonardu, ki je Toronto popeljal do prvega naslova prvaka, bo pogodba s Clippersi navrgla 103,1 milijona dolarjev. Prvo leto bo dobil 34,37 milijona, drugo leto 34,37 milijona, tretje leto, iz katerega lahko izstopi, pa bi dobil 36 milijonov.

Podobno lahko junija 2021 iz pogodbe z Oklahomo izstopi Paul George, katerega prihod je bil Leonardev pogoj, da se pridruži Clippersom in zaigra s še enim superzvezdnikom. Predvidevati gre, da bosta oba košarkarja v tretjem letu izkoristila igralsko opcijo, saj se jima obeta še zajetnejša pogodba. Clippersi lahko takrat Leonardu ponudijo 196 milijonov za 4 leta, Georgu pa kar 254 milijonov za 5 let.

28-letni Leonard se je tako še tretjič odrekel maksimalni pogodbi. Dano pogodbo bi lahko davno podpisal že s San Antoniem za 221 milijonov, s Torontom je imel na mizi 190 milijonov, Clippersom pa je zavrnil 140 milijonov dolarjev.

Bazen prostih igralcev leta 2021 bi lahko bil še bogatejši kot letos. Od pogodb bi lahko poleg Leonarda, Georga in Duranta takrat odstopili LeBron James, Bradley Beal, Blake Griffin, Rudy Gobert, Jrue Holiday, CJ McCollum, LeMarcus Aldridge, DeMar DeRozan, Gordon Hayward … Slika v NBA bi se lahko čez dve leti znova popolnoma spremenila.

Sorodne objave