Vujačić postal Američan, prideluje svoje vino, še vedno pa bi rad igral v NBA

Edini Slovenec z dvema šampionskima prstanoma, ki jih je osvojil v dresu Los Angeles Lakers, je po novem pridobil ameriško državljanstvo, tam pa uresničuje tudi dolgoletno strast do vina. Kljub temu pravi, da je v življenjski formi in še zdaleč ni pozabil na NBA.


Vujačić je v karieri igral še za Brooklyn Nets, Los Angeles Clippers in New York. Nazadnje je nastopal za italijansko Verono, letos pa še ni našel kluba, ki bi mu odgovarjal. Za LA Times Vujačić poudarja, da je še vedno v odlični formi: “Sem zaljubljen v košarko in nočem končati kariere. Trenutno sem v življenjski formi. Poleti treniram z DeAndrejem Jordanom in tudi on tako misli. Star sem 35 let, toda počutim se deset let mlajšega,” pravi Mariborčan.

Svoja zlata leta je preživljal pri Jezernikih, kjer je igral skupaj s Kobejom Bryantom, njegov trener pa je bil legendarni Phil Jackson. “Imel sem enega najboljših trenerjev v zgodovini NBA, Kobe je bil kot moj starejši brat, veliko me je naučil.” Minulo poletje je Vujačić pridobil tudi ameriško državljanstvo. “V ZDA sem že 15 let, dlje kot kjerkoli drugje. To je moj dom. Ponosen sem, da sem ameriški državljan.”

V Kaliforniji se že nekaj časa ukvarja z vinarjenjem, njegovo vino pa sta brat Al in Sestra Nina poimenovala ‘Aleksander’. To je Saševo ime, ki ga je prejel ob rojstvu, toda Slovenec z njim nikoli ni bil zadovoljen. »Sovražil sem ga ko sem bil mlajši, kot otrok sem se bil pripravljen spustiti v pretep, če me je je kdo zafrkaval. Enostavno je bilo ime predolgo in bolj mi je bilo všeč Sasha. Edini, ki me je klical po starem imenu je bil moj trener (Jackson). Vedel je kako me sprovocirati. Njega lahko krivite za vse moje vročekrvne trenutke ko sem bil tečen v obrambi.«

Photo: Los Angeles Times

Sorodne objave