Košarka 3×3: Slovenski prvaki na Japonsko po zmago

Pred odhodom na finale sezone na Japonskem so člani najboljše slovenske zasedbe v ulični košarki Piran v pogovoru za Košarka.info predstavili svoja pričakovanja. V družbi najboljših dvanajstih svetovnih ekip bodo napadli sam vrh.


Pred slovenskimi državnimi prvaki v ulični košarki je nastop na velikem finalu, ki ga bo konec tedna gostila japonska Utsonomiya. Najboljših dvanajst ekip si je vstopnico za vrhunec sezone zagotovilo z nastopi na turnirjih serije Masters. Pirančani trenutno v seštevku zasedajo četrto mesto za srbskima zasedbama Liman in Novi Sad ter latvijsko Rigo, za njimi pa so na primer ostale tudi vse ameriške zasedbe.

V skupini z najboljšimi na svetu

S turnirskimi nagradami so si letos prislužili več kot 150 tisoč dolarjev, a se je potrebno zavedati, da velik del sredstev porabijo za potovanja in nastanitev na turnirjih v Aziji, Severni in Južni Ameriki in celotni Evropi. Uvodno tekmo finalnega turnirja bodo Pirančani odigrali v soboto popoldne proti Limanu, nato bo sledil še obračun s švicarsko ekipo Lausanne, nedelja pa bo postregla z zaključnimi obračuni, ki si jih bosta zagotovili najboljši zasedbi iz vsake skupine.

Po dolgi sezoni še finalni turnir

“Na Japonsko odhajamo v standardni zasedbi. Na prizorišču se bomo skušali čim bolje aklimatizirati na časovno razliko. V pripravah na finalni turnir ni bilo posebnosti. Sezona je bila zelo dolga in ob obilici potovanj niti nismo imeli časa za posebne priprave. Obenem vsi že nastopamo v ligaških tekmovanjih,” je razložil izkušeni Adin Kavgić, ki je z Gašperjem Ovnikom, Simonom Finžgarjem in Anžetom Srebovtom standardni član zasedbe, ki jih občasno priskočita na pomoč še Milan Kovačević in Tjaž Rotar.

Krog favoritov iz leta v leto širši

“Želimo si mesta med najboljšo četverico. Menim, da po prikazanem v letošnji sezoni tja tudi sodimo. Krog favoritov je letos res širok. Vsaka ekipa na zaključnem turnirju lahko računa na najvišja mesta. Lahkih tekem zagotovo ne bo. Upam, da se nam bodo stvari poklopile na pravi način. Po koncu finalnega turnirja pa bomo začeli razmišljati o olimpijski sezoni,” je razkril Kavgić, ki bo skupaj s soigralci prihodnje leto nastopil v kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu.

Z upanjem na uspeh se na Japonsko podaja tudi Srebovt: “Po naporni sezoni je pred nami še finalni turnir. Ciljamo na zmago, čeprav bo do nje v družbi najboljših svetovnih ekip v ulični košarki zelo težko priti.”

Pripravil: Simon Maljevac

FOTO: Košarkarski klub 3×3 Piran

Sorodne objave