Vodstvo Evrolige si želi ekipo iz Londona

Direktor Evrolige, Jordi Bertomeu je na gostovanju v Grčiji izjavil, da se obeta vrnitev evroligaške scene v Veliko Britanijo, natančneje v London. Evroliga se bo v prihodnosti po Bertomeuovih besedah skoraj zagotovo vrnila v London, točnega datuma vrnitve pa Španec ni razkril.


Mlajši ljubitelji Evrolige se morda niti ne spominjajo kdaj je britansko moštvo nazadnje nastopalo v najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju. V sezonah 2000/2001 in 2001/2002 je v evroligaški izvedbi nastopalo moštvo London Towers, ki pa se ni moglo kosati z najboljšimi klubi kot so Real Madrid, CSKA in Fenerbahče. V dveh sezonah so zabeležili 24 tekem v Evroligi in dosegli zgolj eno zmago! Kljub temu se Bertomeu očitno zaveda finančnih in tudi medijskih pridobitev, če bi se v Evroligo vključili tudi Britanci. “Mnogi se spominjajo, da smo imeli na samem začetku v Evroligi ekipo London Towers. Naša želja je, da se vrnemo na britansko tržišče in od tega ne odstopamo. Sedaj smo temu precej bližje, kot pred petimi leti,” je zbranim novinarjem v Atenah sporočil Bertomeu.

Prihodnjo sezono bo Evroligi sicer igralo 18 klubov, ki se bodo merila v dveh skupinah, nato pa bo sledil četrtfinale, ki se bo igral na tri dobljene tekme in final four. Trenutno ima dolgoročne evroligaške licence zagotovljenih 11 moštev, Bertomeu je pa je izpostavil, da si v prihodnje želi v Evroligi imeti 16 stalnih članov tekmovanja.

Letošnja sezona v Evrologi se bo pričela s tekmami 3. in 4. oktobra.

Sorodne objave