Vince Carter z 22. sezono piše zgodovino!

Rekord po številu igranih sezon je zaenkrat še vedno pri številki 21, to pa bo z enoletno pogodbo pri Atlanta Hawks spremenil zimzeleni Vince Carter. Pri svojih 42 letih bo Američan tako postavil še en mejnik, saj bo postal prvi košarkar, ki bo v ligi NBA igral v štirih različnih desetletjih.


Z novo pogodbo in igranjem v novi sezoni se bo otresel družbe preostale četverice veteranov, ki so v NBA zdržali 21 let: Roberta Parisha, Kevina Garnetta, Kevina Willisa in Dirka Nowitzkega. Med še aktivnimi igralci v NBA je Carter na prvem mestu po številu odigranih tekem, zbral jih je 1481. Na skupni lestvici ga to uvršča na peto mesto, ima jih 130 manj kot Parish in 79 manj kot Kareem Abdul-Jabbar na drugem mestu.

Carterja je leta 1998 na naboru izbral Toronto, svojo krstno sezono pa je kronal z nazivom novinca leta. Med letoma 2000 in 2007 je osemkrat v nizu igral na tekmah zvezd. V karieri pa je njegovo povprečje 17,2 točke, 4,4 skoka in 3,2 podaje na tekmo. V svoji bogati karieri je Vince igral za Atlanto, Toronto, New Jersey, Orlando, Phoenix, Dallas, Memphis in Sacramento.

Sorodne objave