Steve Nash: Smo v razburljivem obdobju za vse navijače Mavericksov

Steve Nash je eden izmed najbolj cenjenih organizatorjev igre, kar jih je videla liga NBA. V svoji, skoraj 20-letni karieri, je nosil dres franšiz kot so Phoenix Suns, Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers. Na nedavnem dobrodelnem teniškem turnirju, ki ga je organiziral Dirk Nowitzki je Nash veliko časa preživel prav z nemško košarkarsko legendo. Ob tem se je razgovoril tudi o svetli prihodnosti, ki jo vidi za njegovo nekdanjo ekipo iz Dallasa.


Steve Nash se je v svoji karieri najdlje časa sicer zadržal pri Phoenix Sunsih, kjer je imel tudi vlogo mentorja Goranu Dragiću. Vseeno pa je precej časa prebil tudi v Dallasu, kjer je igral v letih 1998-2004. Zato je očitno, da ima kar dober vpogled tudi v današnje stanje franšize, katere lastnik je Marc Cuban. “Mislim, da smo v zelo razburljivem obdobju za vse navijače Dallas Mavericks. Enako velja za vse, ki se odločijo igrati ali delati za to organizacijo,” je povedal Nash in jasno vzbudil zanimanje tudi pri slovenskih navijačih, ki jih Mavericksi zaradi Luke Dončića še posebej zanimajo.

V nadaljevanju se je torej Nash dotaknil prav naveze Dončić-Porzingis, od katere navijači Dallasa ogromno pričakujejo, omenja pa se tudi kot ena izmed najbolj perspektivnih navez v ligi. “Imajo dva igralca, ki znata narediti razliko, če bosta razvila pravo kemijo in medsebojno razumevanje. Oba sta tip igralca, ki zelo ustreza modernemu stilu igre, ob njima pa je še kopica talentiranih igralcih in igralcev z določenimi vlogami, ki so zadovoljni s svojim položajem in lahko prav iz tega razloga presežejo pričakovanja, saj ne čutijo prevelikega pritiska, kar je lahko smrt za kemijo znotraj moštva. Razburljivo jih bo gledati, kako se skupaj razvijajo,” je še dodal Kanadčan, ki je v ligi NBA dosegel kar 17387 točk.

Sorodne objave