Vlatko Čančar: “Vem, da je treba biti potrpežljiv”

Vlatko Čančar je za MMC spregovoril o dosedanjem poteku sezone. Čančar igra svojo prvo sezono v ligi NBA, pri Denver Nuggetsih se bori za igralne minute, vmes pa se je dokazoval tudi v razvojni ligi. 

Čančar v ligi NBA doživlja usodo velikega števila mladih košarkarjev, ki se borijo za svoje mesto v ekipi. Sredi sezone so ga Nuggesti poslali tudi k razvojnemu moštvu Erie BayHawks, kjer se je izkazal in na 10. tekmah dosegel povprečje 14,4 točke, 6,1 skoka, 2,8 asistence, 0,9 pridobljene žoge in 0,3 blokade. “Mislim, da je to enkratna priložnost za mladega igralca, še posebej, ker ne dobiš priložnosti, ne igraš… Predvsem je to za samozavest, seveda tudi za razvoj igre, ampak predvsem za samozavest, da še vedno pokažeš, česa si zmožen,”  je za MMC povedal Čančar. Sredi decembra se je vendarle vrnil v ekipo Denverja in kmalu prišel tudi do svojih prvi točk. Do sedaj je igral na 14. tekmah Nuggetsov in skupaj zbral 17 točk.

Čančarja njegov status v moštvu ni presenetil: “Mislim, da sem bil psihično pripravljen na to, vemo, v kakšno ekipo sem prišel, in vem, da je treba biti potrpežljiv in čakati na priložnost.” Kljub temu je mnenja, da lahko pokaže še več: “Čakam na eno resno priložnost, ampak vse, kar sem dobil, mislim, da sem maksimalno izkoristil, tako da ne obžalujem.” 

Glede na suspenz zaradi virusa COVID-19 se zna zgoditi, da bo Čančar še nekaj časa čakal na novo priložnost, saj je nadaljevanje lige NBA zaenkrat še pod vprašajem. Denver je s 43 zmagami in 22 porazi drugi na Zahodu.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Clutchpoints

Sorodne objave