Pau Gasol: Povratek ali upokojitev?

Pau Gasol, eden najtrofejnejših španskih košarkarjev vseh časov je v karieri osvojil praktično vse, kar se osvojiti da. Letos bo dopolnil 40 let, že nekaj časa pa okreva po poškodbi stopala. Vmes je tudi prekinil sodelovanje s Portland Trail Blazzersi, prihodnost njegove kariere pa je pod vprašajem. 

Pau Gasol se zaveda, da je v letih, ko na parketu ne more več dajati maksimuma, a hkrati bi odhod v pokoj rad odložil še za dodatno sezono. Govorilo se je tudi o želji, da bi špansko reprezentanco zastopal na letošnjih olimpijskih igrah, ker pa bodo zaradi situacije s koronavirusom le-te najverjetneje odložene je sedaj Gasolova odločitev še težja.

“Z okrevanjem po poškodbi kakršno imam in se z njo borim že leto dni, moram seveda razmišljati tudi o koncu kariere. Čez nekaj mesecev bom dopolnil 40 let in to mi ne gre iz glave,” je izjavil Gasol, ki je 1. marca 2019 prekinil sodelovanje s San Antoniem, v Milwauukeju pa odigral zgolj tri tekme, preden je staknil poškodbo. Poleti se je pridružil Portlandu, kjer pa ni odigral niti ene tekme, z moštvom se je sicer dogovarjal o alternativnih oblikah sodelovanja ob parketu, a je na koncu novembra Portland zapustil.

“Upokojitev je nekaj kar se zgodi prej ali slej. Upam, da čas za to še ni prišel. Takrat bom imel več časa za Gasol Fundacijo, za projekte izven terena. Pred tem sem osredotočen na to, da se vrnem in poskusim ponovno zaigrati, a trenutno je vse v senci pandemije. Vse ostalo je manj pomembno,” je zaključil starejši od bratov Gasol.

Pau je v svoji karieri osvojil skoraj vse. Dvakrat je bil prvak lige NBA z LA Lakersi, trikrat evropski prvak (ob še eni bronasti medalji z EuroBasketa 2017), enkrat svetovni prvak, ima pa tudi tri medalje z olimpijskih iger.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

 

Sorodne objave