Vlado Divac prevetril vodstvo Sacramenta

Poleg odmevnega odhoda Luka Waltona, ki je bil primoran zapustiti trenerski stolček ekipe Los Angeles Lakers, so dan po zaključku rednega dela lige NBA brez službe ostali še trije trenerji. Menjava trenerskega kadra je bila pričakovaa v Memphisu in Clevelandu, zato pa je precej prahu dvignila poteza Vladeta Divca v Sacramentu.


Divac, ki je menedžersko pogodbo s Sacramentom podaljšal do leta 2023, je odpustil trenerja Dava Joergerja. Ne le to, nekdanja legenda tako srbske kot ameriške košarke je v slovo pomahala tudi svojemu pomočniku Brandonu Williamsu, prav tako pa so se dnevi izšteli vodji službe za stike z javnostjo Chrisu Clarku.

Drastične poteze so presenetile večino poznavalcev lige NBA, sploh na podlagi dejstva, da je Joerger ekipi Kraljev dal nov zagon in z izkupičkom 39:43 poskrbel za najboljšo sezono Kraljev v zadnjih 13 letih. “Po analizi sezone sem se odločil, da moramo najti drugo pot, ki nas bo pripeljala na novo stopnjo,” so na portalu MMC zapisali komentar nekdanjega igralca Sacramenta.

Čeprav naj bi Divac že nekaj časa razmišljal o dani spremembi, naj bi bil odločilen slab izkupiček po premoru za All Star (9:16). Kljub temu so Kralji v drugi polovici rednega dela igrali hitro in moderno košarko, De’Aron Fox pa se je razvil v enega najperspektivnejših organizatorjev igre.

V Clevelandu so po izkupičku 19:63 odslovili trenerja Larryja Drewa, v Memphisu pa je bil odpuščen John Bickerstaff.

Sorodne objave