Harden in Antetokounmpo s prvim skalpom v končnici

Danes ponoči je v končnico stopilo še zadnjih osem ekip lige NBA. Najboljše moštvo rednega dela Milwaukee Bucks je na prvi tekmi suvereno odpravilo ekipo Detroit Pistons, podobno pa so z Utah Jazz pometli James Harden in Huston Rockets. V gosteh je izgubil tudi Russel Westbrook, kjer je bil za Oklahomo premočan Portland, doma pa je proti Indiani slavil Boston.


Milwaukee Bucks, ki so blesteli že v rednem delu, so na domačem parketu upravičili vlogo favoritov in visoko premagali Detroit Pistons (121:86). Glavnemu zvezdniku Giannisu Antetokounmpu sploh ni bilo potrebno odigrati večino tekme, na parketu je preživel 24 minut, dosegel pa prav toliko točk. Ta številka bi bila izrazito višja, če se ne bi mučil na črti prostih metov, ki jih je iz 12 poskusov zadel zgolj pet. “Bilo je zabavno. Dobro smo igrali, bili smo čvrsti in delovali smo kot prava ekipa. Trener nam je ob polčasu dejal, naj ostanemo tako čvrsti do konca. Vesel sem, da smo zmagali,” je po tekmi dejala »grška spaka«.

Center Detroita Andre Drummond je sredi tretje četrtine poskrbel za glasno negodovanje domačih navijačev, s tem ko je brez potrebe odrini Antetokounmpa, medtem ko je bil ta v zraku in lovil žogo. Podobni prekrški se navadno zgodijo iz frustracije, ko je določena ekipa nadigrana in nima več možnosti za zmago. Kljub temu Drummond ni reagiral v stilu mnogih in jezikal sodnikom. Grškemu zvezdniku je celo pomagal vstati, gledalcem pa namenil poljub v slovo.

Trojni dvojček Westrbrooka premalo za skalp Portlanda

Malce bolj zanimivo je bilo v Portlandu, kjer je domača ekipa gostila Oklahomski super dvojček WestbrookGoerge.

Eksplozivno je igral predvsem Russel Westbrook, ki mu je ob zadnjem zvoku sirene pripadal trojni dvojček. Njegova in požrtvovalnost ekipe se je v zaključku poznala, saj so gostje dobri dve minuti pred koncem s trojko Paula Georga prišli do minimalnega zaostanka ene točke pri rezultatu 92:93. Z absurdnim metom izza črte pa je takoj odgovoril Damien Lillard, po katerem njegova ekipa vodstva ni več izpustila iz rok. Končni rezultat je bil 104:99.

Pri Portlandu je bil prepričljiv Damian Lillard s 30 točkami, Enes Kanter je 20 točkam dodal 18 skokov, 24 točk je dosegel C. J. McCollum.

https://www.youtube.com/watch?v=K8cViE8Arw4

Harden in rakete s svetlobno hitrostjo

Velikih možnosti za uspeh ni imel niti Utah Jazz na gostovanju pri Hustonu. Po dokaj izenečeni uvodni četrtini je Huston stopil na plin in z lahkim prebijanjem obrambe ter dobrim metom za tri prihajal do vse večje prednosti. James Harden se je »začuda« ustavil pri 29 točkah, kar je dobrih 7 točk manj od njegovega povprečja letošnje sezone. 16 točk in 12 skokov je pri raketah dodal še Clint Capela.

Tekmo z najnižjim rezultatskim izkupičkom sta odigrali moštvi Indiana Pacers in Boston Celtics. S končnim rezultatom 84:74 je dvoboj pripadal Bostonu.

Sorodne objave