Trener Los Angeles Lakersov izgubil službo

Luke Walton, zdaj bivši trener slovite ekipe Los Angeles Lakers, je izgubil službo. Walton, nekdanji igralec Lakersov je bil trener od leta 2016, že tretjo zaporedno sezono pa mu svojih varovancev ni uspelo pripeljati v končnico. Letos ima ta neizpolnjen cilj toliko večjo težo, ker se je ekipi v začetku sezone pridružil nadzvezdnik ameriške košarke LeBron James.


Lakersi so, takoj za Boston Celtics, še vedno druga najuspešnejša ekipa v zgodovini NBA s šestnajstimi naslovi prvaka. Čeprav se je zasedbi pridružil LeBron James, ki je pogodbo za Jezernike podpisal pred 10 meseci, so tudi letos izključilni boji splavali po vodi.

Los Angeles je sezono sicer začel solidno, ob božični zmagi na prvaki iz Golden Statea pa so imeli v korist 20 zmag proti 14 porazom. Po začasni poškodbi Jamesa se je krivulja očitno spustila, tudi po njegovi vrnitvi pa njegova ekipa ni našla izdatnega zmagovalnega ritma. Sezono so končali s 37 zmagami in 45 porazi, pristali na 10. mestu zahodne konference.

Tudi za Jamesa je bil to velik udarec, saj bo po trinajstih zaporednih uvrstitvah v končnico z ekipama Miami Heat in Cleveland Cavaliers po dolgem času prvič izpustil post-sezono.

Sorodne objave