Visoki zmagi Rogaške in Hopsov

Hopsi so prvič v sezoni povezali dve zmagi in po več kot štirinajstih dneh premora ugnali Zlatorog s 24 točkami razlike. Anthony Deray Collins je ob zmagi dosegel tudi nov rekord v številu podaj v zgodovini 1. SKL. Košarkarji Rogaške pa so v sosedskem obračunu proti Podčetrtku upravičili vlogo favorita in zanesljivo vpisali peto zmago v 1. SKL. 


1. SKL
7. kolo
Sobota, 16. november, ob 19:00
ROGAŠKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK 83:48 (21:13, 16:17, 22:8, 24:10)
Rogaška: Ferme 11, Božak 5, Fon 9, Dornik 9, Washington 14, Durnik 11, Lelić 7, Čigoja 3, Miličević 9, Vujasinović 5.
Terme Olimia Podčetrtek: Kosič 5, Škorjanc 3, Gorenc 10, Ž. Švigelj 8, Cerkovnik 7, Gabrovšek 3, Thomas 7, Stergar 5.

Približno 800 gledalcev v Rogaški Slatini je videlo dva različna polčasa. Prvega dokaj izenačenega in drugega, v katerem je bila na parketu praktično le ena ekipa. Rogaška je tretjo četrtino dobila z 22:8, drugi polčas pa s 46:18. Deset igralcev Rogaške se je vpisalo med strelce, od tega jih je osem zadelo tudi trojko, Tadej Ferme celo tri. Največ točk je dosegel Anthony Jesse Washington (14), ki je imel tudi največ skokov (9). Šest podaj je zbral Luka Božak (6). Na drugi strani je dvomestne številke prišel le Domen Gorenc (10 točk).

Naslednji teden (23. 11.) bodo odpotovali še v Laško, nato pa jih čaka pet zaporednih domačih preizkušenj. Rogaška bo naslednjo tekmo igrala že čez dva dni, in sicer v gosteh pri Koper Primorski. Tekmo si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Po presenetljivi zmagi v regionalni ligi smo bili v prvem polčasu nekoliko zaspani. Dovolili smo preveč skokov v napadu in delali precej napak. Glede na naporen ritem tekem je to tudi nekako razumljivo. Ob polčasu smo se dogovorili, da pritisnemo na plin, to smo tudi storili in tekmo brez težav pripeljali do konca.”

Uroš Drevenšek, trener Terme Olimia Podčetrtka:
“Najprej čestitke Rogaški za zanesljivo zmago. Hkrati čestitam tudi svojim fantom, ki so na parketu kljub nekoliko neprijetni situaciji pustili srce. V prvem polčasu smo še držali priključek, v drugem pa ni več šlo. Vesel sem, da so na obeh straneh priložnost dobili tudi mlajši igralci.”

HOPSI POLZELA : ZLATOROG LAŠKO 102:78 (30:12, 26:19, 22:27, 24:20)
Hopsi Polzela: Collins 14, Morina 18, Pešak 5, Dragan 9, Čebular 5, Vašl 24, Fowler 16, Atanacković 4, Vasilić 7.
Zlatorog: Vodiškar 4, Jereb 9, Kusovac 8, Kellner 4, Grdadolnik 10, Joseph 12, Bjeletić 7, Gontar 6, Šlutej 5, Grušovnik 11, Stemberger 2.

Glede na to, da je Zlatorog v prvih deset minutah dosegel le štiri koše iz igre in si nabral že 18 točk zaostanka, je bilo vprašanje zmagovalca hitro rešeno. V nadaljevanju sta ekipi igrali sproščeno in več ali manj le čakali na konec tekme.

Pri Hopsih, ki so dosegli šele četrto stotico v 1. SKL v tej sezoni (dve ima Koper Primorska, eno Krka), je tretji najvišji indeks v ligi v tej sezoni dosegel Anthony Deray Collins, ki je zbral kar 19 podaj in tako postavil nov statistični mejnik v zgodovini državnega prvenstva. Prejšni rekord je imel v rokah Jan Močnik, ki je leta 2015 zbral 17 podaj. Collins je poleg zgodovinskega uspeha zbral še 14 točk, 3 pridobljene žoge ter po 1 skok in blokado (indeks 34).

Odlična sta bila tudi Gezim Morina z 18 točkami (met iz igre 8:10) in 12 skoki (indeks 29) ter Miha Vašl, ki je trojke metal 7:9 in zbral 24 točk (indeks 26). Pri gostih je bil prvi strelec Kaleb Alejandro Joseph z 12 točkami.

V naslednjem kolu 23. novembra Zlatorog doma čaka derbi začelja s Terme Olimia Podčetrtkom, Hopsi pa bodo znova pred domačimi gledalci gostili Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Prvi polčas smo odigrali po dogovoru. V obrambi smo začeli popravljati nekatere stvari, tudi igralci so začutili svoje vloge in verjamem, da lahko v nadaljevanju sezone prikažemo še boljše predstave s hitro in agresivno igro. Zahvaljujem se našim zvestim navijačem, z njihovo bučno podporo smo še močnejši.”

Robi Ribežl, trener Zlatoroga: “Ponovno kolaps v prvi četrtini, ne zadevamo niti iz neposredne bližine in imamo katastrofalne proste mete. Danes je bila slaba obramba in s takšno igro ne moreš zmagati na Polzeli. Čestitke domačinom za zmago.”

ŽE ODIGRANO:
ŠENTJUR : KOPER PRIMORSKA 64:108
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : KRKA 83:89

 

Foto: Matic Javornik

Sorodne objave