Hrvaški veteran Roko Leni Ukić bo spet igral za reprezentanco

V pogovoru za hrvaški Germanijak je 35-letni Roko Leni Ukić razkril, da je v stalnih pogovorih s hrvaškim selektorjem Veljkom Mršićem in, da bo najverjetneje znova oblekel reprezentančni dres. 


“Veljko me vidi v svojem moštvu, jaz pa sem motiviran in zdrav. Ko ima nekdo 35 let, sta to dva ključna faktorja,” je povedal Ukić, ki je za izbrano vrsto naših južnih sosedov nazadnje igral pred slabimi tremi leti. Nato je bil žrtev pomlajevanja v hrvaški reprezentanci, ki pa se ni obneslo. Nasprotno, debitiralo je celo nekaj košarkarjev med 26. in 27. letom, medtem ko se mladi nosilci niso pojavili.

Škripalo je zlasti na Ukićevem položaju organizatorja igre, kjer Hrvati niso našli primerne zamenjave. “Zadnjič sem za reprezentanco igral leta 2017, skoraj pred tremi leti, a v tem obdobju se ni našel nihče na tej poziciji. To ni moje mišljenje, verjamem, da se lahko strinjamo, da je to dejstvo. Vem, da bodo nekateri izpostavili, da je vrnitev 35 let starega človeka nepopularen ukrep, a sam lahko zgolj obljubim, da se bom za reprezentanco trudil po najboljših močeh,” je razpredal Dalmatinec z izkušnjami iz lige NBA. “Prepričan sem, da nisem niti za odstotek slabši igralec kot sem bil leta 2016. Takrat pa sem bil eden od nosilcev reprezentance.”

Posebna motivacija za Ukića je nastop v predolimpijskih kvalifikacijah, ki bodo na sporedu med 23. in 28. junijem v Ukićevem domačem Splitu. Igranja v tamkajšnji dvorani Spaladium Arena se, kot pravi, še posebej veseli. Ukić sicer trenutno igra za francoski Olympique Antibes.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

Sorodne objave