Tudi z nogometno žogo Nowitzki boljši od Dončića

Nekdanji igralec Dallasa, Steve Nash, je po Dončiću, pred izziv odbijanja nogometne žoge z glavo postavil tudi svežega košarkarskega upokojenca, Dirka Nowitzkega. Z Luko sta si z glavo žogo uspešno podala 35-krat, Nowitzki pa je pokazal še več koncentracije in se temu primerno naslajal nad mladim Ljubljančanom.


Med Dirkom in Luko se je po prihodu slednjega kmalu razvilo veliko prijateljstvo, ki seveda vključuje zbadanje na račun drugega, vsakič ko se jima ponudi priložnost. Spomnimo se samo tekme vzhajajočih zvezd, ko je Luka s klopi komentiral atraktiven koš: ”Jaz sem to počel, ko sem bil mlad,” Dirk pa mu je sarkastično odvrnil: ”Kdaj je bilo to? Lani?

Zdaj je legendarni nemški košarkar ponovno dregnil Dončića, ko ga je Steve Nash povabil na »izziv z glavo«. Trenutni rekorder je Giannis Antetokounmpo, ki si je z Nashem žogo z glavo izmenjal kar 94-krat, preden je ta padla na tla, medtem ko je izmenjava z Luko trajala 35 udarcev. Tako kot Luka, se tudi Nowitzki ni približal Grku, zato pa je s 56 odboji premagal svojega ”učenca” in ima nov razlog, da se naslaja nad njim. Nemec nad dosežkom sicer ni bil ravno navdušen, a se je z rezultatom vseeno širokoustil.

S svojim tweetom, kot to rad počne, je seveda odgovoril tudi Luka.

Sorodne objave