Vince Carter vstopa v zgodovinsko sezono

42-letni Vince Carter je napovedal nadaljevanje košarkarske kariere v ligi NBA za še eno sezono. Carter bo tako postal prvi igralec v zgodovini tekmovanja s kar 22 sezonami.


NBA veteranu, ki svoj košarkarski epilog preživlja pri ekipi Atlanta Hawks, je eden izmed zgolj petih košarkarjev ki so v ligi preživeli 21 let. Z Dirkom Nowitzkim, ki se je prav letos čustveno poslovil, sta bila v svojem času daleč najboljša strelca. Družbo jima delajo še Kevin Garnett, Robert Parish in Kevin Wills.

“Še eno leto. Zadnje. Zanesljivo,” je v pogovorni oddaji na ameriški televiziji dejal Carter, ki je bil dejaven v mnogih klubih. Pred tem je bil član Sacramenta, Memphisa, Dallasa, Phoenixa, Orlanda, New Jerseyja in kot “air Canada” na začetku tekmovalne kariere tudi Toronta, torej letošnjega finalista.

Januarja bo dopolnil 43 let, s čimer ne bo najstarejši igralec v zgodovini lige (Nat Hickey je v ligi dočakal 45 let). Bo pa zato prvi v zgodovini s kar 22 sezonami v ligi. Nikoli ni bil prvak, je pa zato zbral osem nastopov na tekmah zvezd. “Še vedno uživam. Rad imam to igro. Rad se srečujem z dolgoletnimi tekmeci,” pravi 198 centimetrov visoki floridski košarkar, katerega povprečje je v najboljši sezoni znašalo skoraj 28 točk na tekmo.

Sorodne objave