VIDEO: Planinić popeljal Krko do šeste zaporedne zmage

Košarkarji Krke so v 16. kolu Lige Nova KBM v domači dvorani gostili zasedbo Rogaške. Varovanci Dragiše Drobnjaka so se dobro upirali vodilnim Novomeščanom, ki pa so tekmo mirno pripeljali do končne zmage z 82:76.


Košarkarji Krke, ki je vodilna ekipa na lestvici, so bili v dvoboju s predzadnjo Rogaško veliki favorit dvoboja. Tudi zato, ker so v letu 2024 dobili vse tri tekme v domačem prvenstvu.

A uvod tekme v dvorani Leona Štuklja ni potrdil razmerja na razpredelnici. Z izjemo začetnega vodstva z 2:0 so imeli vseskozi tesno prednost gosti, ki je v zadnji minuti prve četrtine narasla na pet točk (17:22).

Z delnim izidom 8:0 je Krka v uvodu druge četrtine ušla na 27:22, a so gostje do 29. točke držali ravnotežje. Pri vodstvu s 40:32 pa se je začela kazati domača zmaga. Po menjavi strani je razlika postala dvomestna, vseeno pa je Rogaška zbrala moči in pri izidu 55:54 je bilo vnovič vse odprto.

A Novomeščani so še enkrat dodali, kolikor je bilo potrebno, za dve novi točki, pa čeprav so imeli danes izjemno težavo z metom za tri točke, saj so v 25 poskusih zadeli vsega dvakrat. S 24 točkami je pri domačih izstopal Darko Planinić, pri Rogaški je Alexander Jordan Session 24 točkam dodal 11 skokov.

V 17. kolu državnega prvenstva Krko prihodnji teden čaka gostovanje v Šentjurju. Rogaška Slatina pa bo gostila derbi z dna razpredelnice, saj k Rogaški v goste prihajajo Hopsi s Polzele.

Sorodne objave