VIDEO: MVP kroga Teodosić blestel ob povratku po poškodbi

Na parket se je po poškodbi, ki mu je tudi preprečila nastop na svetovnem prvenstvu. vrnil srbski as Miloš Teodosić. V letošnji sezoni bo nastopal za italijanski Virtus Bologno, kjer je trener Saša Đorđević.


Teodosić je že na prvi tekmi za svoj nov klub pokazal, kako kvalitetna okrepitev je. Njegov Virtus je tesno ugnal aktualnega italijanskega prvak Reyer Venezio s 75:70, pri tem pa je Teodosić igral ključno vlogo. V igro je prvič vstopil šele ob koncu prve četrtine, semafor pa je v tistem trenutku kazal 19:6 v korist Venezie. Teodosić je takoj po vstopu že s prvim dotikom žoge zadel trojko, do konca prvega polčasa pa nanizal skupno kar 17 točk. Na koncu se je ustavil pri 22 točkah, temu pa je dodal še 7 podaj v vsega 21 minutah igre. Za to odlično predstavo na derbiju si je na koncu prislužil tudi naziv MVP kroga.

Pohvalil ga je tudi trener

O tekmi je spregovoril tudi trener moštva, Saša Đorđević:”Igralci s klopi so nam veliko pomagali, še posebej Teodosić v prvem polčasu. Potrdil je, da ko je zdrav ima kvaliteto in izkušnje, da s sabo potegne ekipo. Med minuto odmora je dejal ekipi ‘Moramo biti mirni, potem bomo tekmo zagotovo dobili’, in to v trenutku, ko smo zaostajali za 10 točk. Ekipa je to upoštevala, on pa je pokazal, da je pravi vodja, ki se zaveda svoje vloge.”

Ni še v pravi formi

V nadaljevanju je bivši selektor Srbije dodal še:”Miloš je daleč od pripravljenosti, da bi lahko igral tekme vsake tri dni. Ampak stanje se izboljšuje in še naprej se bomo trudili, da ga pripravimo.”

Spodaj si lahko tudi ogledate najboljše poteze srbskega virtuoza:

Foto: Instagram profil Virtus Bologna

Sorodne objave