Petrov: “To je bila katastrofa!”

Za košarkarji Krke je neposrečen uvod v novo sezono ABA lige. Pred domačimi gledalci so klonili proti beograjskemu FMP-ju s 65:75 (31:38), glavni razlog za skrb pa je katastrofalna igra, ki ne vliva veliko optimizma pred nadaljevanjem sezone.


“Kar se tiče napada, smo preveč živčno krenili v tekmo, v obrambi pa smo bili premalo čvrsti. Dovolili smo jim, da se razigrajo in čeprav smo se nekako vrnili v igro, jih vsekakor nismo uspeli ustaviti. Mi nismo imeli svojega dneva in dovolili smo jim, da prikažejo vse svoje znanje, še posebej strelske sposobnosti iz razdalje. Skratka, bili smo brez možnosti,” je na novinarski konferenci po koncu obračuna v Novem mestu razkril domači strateg Simon Petrov, ki je bil v uvodnih minutah tekma hitro prisiljen zahtevati minuto odmora, saj je Krka tekmo odprla z zaostankom 0:11.

Tudi nadaljevanje prve četrtine ni bilo nič kaj obetavnejše, a so se Krkaši ob zaostanku za 15 točk (3-18) vendarle prebudili in ob trojki novinca Petra Rakičevića s sireno prvi polčas zaključili z zaostankom sedmih točk (31:38).

Američana nista prevesila tehtnice na novomeško stran

“Mogoče smo preveč čutili pritisk zmage. FMP ni bil v vlogi favorita, medtem ko smo se mi očitno obremenjevali s tem, da moramo zmagati,” je razloge za bledo igro, ki se je nadaljevala tudi v drugem polčasu v pogovoru z novinarji premleval Petrov. Ameriški organizator igre Glenn Cosey je premalo pozornosti namenil razigravanju soigralcev in je bolj ali manj poskušal le s samostojnimi akcijami, njegov rojak Gani Lawal si ni uspel izboriti dovolj prostora pod košem med robustnimi srbskimi centri, pri zeleno-belih pa je zatajil tudi met iz razdalje.

V tretji četrtini že -18

Gostujoča zasedba si je z učinkovitimi napadalnimi akcijami pred koncem tretje četrtini priigrala kar 18 točk naskoka (39:57). v zadnji četrtini pa je Marko Jošilo Novomeščane pripeljal do sedmih točk rezultatskega minusa, a se je to izkazalo zgolj za labodji spev v neuspešnem ponedeljkovem večeru.

“Kar se mene tiče je bila to katastrofa. To ni košarka, ki jo želimo igrati. Na takšen način ne moremo zmagovati tekem. Točno vemo kaj moramo narediti, da takšne predstave v prihodnje ne ponovimo. Najbolj sem nezadovoljen z obrambo. V napadu se lahko zgodi, da ti ne met ne steče. Po drugi strani pa se nikakor ne sme dogajati, da si v obrambnih akcijah počasen, neodločen, premalo agresiven in nekoncentriran,” je bil upravičeno razočaran novomeški strateg, ki verjame, da je bil to le ena neuspešna epizoda. “Menim, da je bila glavni razlog za takšno predstavo prevelika živčnost. Vendarle je bila to prva tekma v regionalni ligi v novi sezoni. Vsekakor pa je to lahko izgovor le za slabo igro v napadu, medtem ko za slabo obrambo ni opravičila. Fantje so se preveč obremenjevali s tem, kdo in na kakšen način bo dosegel točke, ne pa s tem, kako zaustaviti nasprotnika.”

Kaj bo prineslo gostovanje v Kopru?

Že jutri čaka Krko prvenstveno gostovanje pri favorizirani Koper Primorski, ki bo postreglo z odgovorom na vprašanje, ali lahko Novomeščani v zgolj 48 urah dvignejo nivo svoje igre. “Hitro nas čaka gostovanje v Kopru. Upam, da se bomo v fizičnem smislu hitro sestavili in odigrali dobro tekmo. Poznamo igro Primorske in vemo od kje pretijo glavne nevarnosti. Pokazati moramo na kakšen način želimo igrati košarko,” je pred obračunom v Kopru odločen Petrov.

Pripravil: Simon Maljevac
Foto: KK Krka Novo mesto

Sorodne objave