Erik Spoelstra: Butlerju je bil Miami usojen

Jimmy Butler je še pred prihodom v Miami Heat do kluba gojil močna čustva. Od nekdaj je občudoval vzdušje in zgodovino franšize, večkrat pa je bil jasen glede izjemnega spoštovanja do lastnika kluba Pata Rileyja. Prav zato glavni trener Vročice Eric Spoelstra verjame, da je bilo Butlerju usojeno zaigrati v Miamiju.


Jimmy Butler ime eno zanimivejših potovanj po svoji NBA karieri. V rosnih letih so ga dobesedno nagnali od doma, preden je pristal na univerzi Marquette in okusil profesionalno košarko. Kot 30. na naboru so ga izbrali Chicago Bullsi leta 2011 in po štirih sezonah je Butler zrastel v košarkarskega zvezdnika.

Toda v omenjeni klub ni prišel ob pravem času, saj je bila dinastija Bikov na začetku svojega padca, katerega po mnenju mnogih še danes ni konec. Butler je bil nato leta 2017 dodeljen Minessoti tam pa se je »zapel« v kontroverzne konflikte ter zahteval prestop k drugemu klubu. Sčasoma je Američan postal član Philladelphie, toda kljub ljubezni do mesta, to ni bilo dovolj, da bi ga zadržalo.

Zdaj nanj ogromno upov polaga Miami Heat, kar Butlerju ustreza. Odgovornost zdaj sloni na njemu, kot edinemu preostalemu zvezdniku, katerih po odhodu Dwaynea Wadea Vročica praktično nima. Z Butlerjem so upi za povratek v končnico na Floridi narasli, vsi pa se zavedajo, da je Miami v zadnjih desetletjih eden bolj uspešnih klubov.

Foto: NBA

Sorodne objave