VIDEO: Koper Primorska odpihnila Krko

Na uvodnem srečanju petega kroga lige ABA je Koper Primorska z 71:89 v slovenskem derbiju nadigrala Krko in prišla še do četrte letošnje zmage.


Novinec v ligi ABA, Koper Primorska tako še naprej pridno nabira zmage. Po tem, ko so letos dosegli že kar nekaj odmevnih zmag, so danes v Novem mestu ugnali še Krko in tako vsaj za en dan zasedli vrh lestvice. Aktualni prvaki druge ABA lige so bili tudi danes izjemno motivirani in ničesar niso popuščali naključju. Že po uvodni četrtini so vodili za 10, razliko pa v drugi četrtini le še povečali in na odmor odšli s prednostjo 17 točk. Zgodba se je ponovila tudi v drugem polčasu, saj je Primorska kontrolirala srečanje in tekmo hitro dokončno odločila v svoj prid. Pred zadnjimi desetimi minutami je razlika znašala že ogromnih 25 točk, domači pa so v samem zaključku le nekoliko omilili poraz. Primorci so bili izjemno natančni pri metih od daleč, saj so za tri metali 50 % (11/22).

Najboljši igralec srečanja je bil odlični Američan Lance Christopher Harris, ki je ob zmagi v le 25. minutah igre dosegel 23 točk (met 5/6 za tri točke). Znova je blestel Žan Mark Šiško, ki je ob 11 točkah vpisal še sedem skokov in kar 12 asistenc. Pri domačih sta bila edina razpoložena posameznika Marko Jošilo (20 točk) in Glenn Cosey (15 točk).

Simon Petrov, trener Krke: 

Bili smo premalo zbrani v obrambi, da bi lahko računali na ugoden izid. Prejeli smo preveč točk in to je bil glavni razlog, da smo izgubili tekmo. Iščemo novega centra in mislim, da bo potem naša slika drugačna. Čestitke Primorski za uspešne igre v tej sezoni.“

Jurica Golemac, trener Koper Primorske: 

Čestitke naši ekipi za zmago. Od začetka smo nadzirali tekmo. Prvih dvajset minut smo igrali vrhunsko v obrambi. V drugem polčasu smo nasprotniku dovolili, da se je razmahnil, a smo bili tudi mi odlični v napadu in to nam je prineslo miren zaključek tekme.“

Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli

Sorodne objave