2.SKL: Troti v Tivoli po peto zmago, Portorož gosti primorski derbi

Osem ekip bo v sklopu 5. kroga 2.SKL na parkete stopilo že v soboto, v sredo pa bomo lahko spremljali še prestavljena obračuna med Hrastnikom in Medvodami ter Portorožom in Sežano.


SOBOTA, 2.11.2019, OB 18:00, ŠD Poden

LTH Castings – Parklji

Po tem, ko so Škofjeločani v prvem krogu po preobratu ugnali Ilirijo, so zdaj nanizali tri zaporedne poraze, nazadnje so v gosteh tesno izgubili proti vodilni Sežani. V domači športni dvorani Poden bodo na krilih navijačev ta niz poskušali prekiniti proti Parkljem, ki zaenkrat letos igrajo precej nekonstantno. Pred sezono so v Parklje ravno iz LTH Castingsa odšli trener Jaka Hladnik ter izkušena Matija Vravnik in Boris Jeršin, ki sta prvi skakalec oz. podajalec moštva. Pri domačih je trenutno v precej dobri strelski formi Matic Sirnik, od katerega se veliko pričakuje tudi v soboto. V sredo na srečanju proti Sežanu je dobro zaigral tudi Gregor Jakhel Kolarevič, ki bo moral na tej tekmi poskusiti kontrolirati skok in omejiti pod košem učinek odličnega Igorja Tratnika. LTH Castings je trenutno najslabše skakalno moštvo v ligi, Parklji pa premorejo kar nekaj posameznikov dobrih v tem elementu igre. Igra gostov precej bazira na metu iz razdalje; v kolikor jim met tokrat ne bo stekel, obstaja velika verjetnost, da bo zmaga ostala doma.

SOBOTA, 2.11.2019, OB 19:00, 1. OŠ Celje

Celje – Ljubljana

Celjani so zaradi prestavljenih tekem odigrali šele dve srečanji, v soboto pa bodo naskakovali drugo zaporedno zmago. Po gostujočem porazu proti Postojni so precej bolje zaigrali proti LTH Castingsu in z napadalno izjemno učinkovito igro prišli do gostujoče zmage. Zdaj na prvi domači tekmi pričakujejo skromno Ljubljano, ki v Celje prihaja s popotnico treh zanesljivih porazov. Nekoliko bližje uspehu so bili na zadnji tekmi proti Trotom, ki so jo izgubili za 13. Prvič letos je zaigral visoki igralec Jakob Stražar, kar se je precej poznalo v igri, saj so bili pred tem daleč najšibkejši predvsem pod košem. Celje večino orožij premore na zunanjih položajih, kjer je nevaren predvsem trio Ejup-Tabak-Žvan, pod košem pa svoje delo opravlja izkušeni Miloš Miljković. Če ne bo prišlo do velikega presenečenja, bo Ljubljana tudi iz tega gostovanja odšla praznih rok.

SOBOTA, 2.11.2019, OB 19:00, Hala Tivoli

Ilirija – Troti

Domače sta zapustila posojeni Bine Prepelić in Jan Novak, ki se je vrnil k Šenčurju. Brez obeh so odigrali tudi izjemno napet obračun proti Triglavu, ko se še drugič letos morali priznati premoč nasprotniku. Prvič letos je v ligi zaigral še Petar Vujačić, a mu met nikakor ni stekel. Na dosedanjih srečanjih je prvo ime ljubljanskega moštva mladi Alen Malovčič, ki je prvi strelec, skakalec in podajalec ekipe. Na domačem parketu bodo tako drugo zmago iskali proti hitu letošnje sezone, moštvu Trotom. Troti so sezono začeli izjemno in si trenutno z štirimi suverenimi zmagami prvo mesto delijo s Sežano. V prejšnjem krogu so pogrešali prvega strelca Črta Rističa, a so kljub temu prišli do zanesljive zmage nad Ljubljano. Primarna naloga domačih bo predvsem omejiti zunanjo linijo Trotov; v kolikor jim to uspe imajo lepe možnosti za zmago.

SOBOTA, 2.11.2019, OB 20:00, ŠC Postojna

PVC Nagode Postojna – ECE Triglav

Domači po uvodni zmagi nikakor ne najdejo prave forme in so trenutno v nizu treh zaporednih porazov. Nazadnje so bili povsem brez možnosti na gostovanju pri Medvodah, ki so bile do tistega kroga še brez zmage. Skrbi predvsem katastrofalen met za tri točke, saj na tekmo povprečno iz razdalje poskušajo 23-krat, zadevajo pa le 20%! Optimizem vliva predvsem dobra forma novinca Amirja Maddreda, ki pa bo potreboval več pomoči. Gostijo namreč še neporaženi Triglav, ki niza zmage na krilih izjemnega Gabra Ožegoviča. Gostje imajo poleg Ožegoviča še kar nekaj nevarnih orožij, tako da se v Postojni v primeru, da ne izboljšajo meta iz razdalje, ne piše nič dobrega.

SREDA, 6.11.2019, OB 19:00, ŠD Na logu, Hrastnik

Hrastnik – Brinox Medvode

V 4. krogu sta do uvodnih zmag prišli moštvi Hrastnika in Medvod. Hrastnik je imel na začetku sezone izjemno težak razpored, saj so izgubili od vodilne Sežane in Trotov, v prejšnjem krogu pa so po preobratu ugnali izkušene Parklje. Polno samozavesti zdaj moštvo Blaža Berganta pričakuje Medvode, ki so po prav tako težavnem razporedu (Sežana, Parklji, Triglav) v prejšnjem krogu brez težave ugnale Postojno. Odlično se je v igro Hrastnika ujel Žiga Habat, ki se je ekipi pridružil pred tekmo s Sežano, kar pet igralcev pa povprečno dosega 10 ali več točk. Tudi Medvode ne premorejo izrazitega prvega strelca, žoga pa v igri lepo kroži, kar se pozna tudi v statistiki. Kljub temu, da so po doseženih točkah šele deveta ekipa, imajo drugo najvišje povprečje asistenc na tekmo. V želji po zmagi bodo Medvode morale kontrolirati predvsem skok, saj je Hrastnik izjemen v napadalnem skoku, kar jim prinaša pomembne točke iz drugega ali tretjega poskusa.

SREDA, 6.11.2019, OB 20:30, ŠD Lucija

Portorož – Mesarija Prunk Sežana

V Portorožu bomo za zaključek kroga lahko spremljali primorski derbi. Portorožani imajo trenutno po le dveh odigranih tekmah polovičen izkupiček. V sredo so doma visoko izgubili proti Trotom, že naslednjo sredo pa imajo možnost, da popravijo vtis pred domačimi navijači. Precej več se pričakuje od domačina Nejca Zupana, ki je zaenkrat v napadu še precej zadržan. Kot kaže bo pomembno vlogo letos znova imel povratnik Luka Rožanc, na derbiju pa bodo pogrešali izkušenega Adina Kavgića, ki se mudi na zaključku sezone v košarki 3×3. Sežana je po do sedaj videnem prvi kandidat za naslov prvaka, saj ima kvalitetno popolnjene vse igralne položaje, na obali pa bo iskala že peto zaporedno zmago.

Sorodne objave