VIDEO: Kevin Durant provocira mestne rivale: Mladi zvezdniki ne pomnijo, da bi bili Knicksi kdaj dobri

Potem ko se Kevin Durant poleti ni odločil za prihod k New York Knicksom in je izbral Brooklyn Netse, je ameriški zvezdnik zdaj še dodatno osolil rane navijačem Knicksov. 


Krilni košarkar je v torek nastopil v oddaji Ebro in the Morning, kjer je objasnil zakaj mladi igralci te franšize ne vidijo kot privlačne.

Veliko navijačev glede na Knickse kot na znamko, pri tem pa pričakujejo, da jih bodo tako dojemali tudi mladi igralci, ki za čas svojega življenja ne pomnijo, da bi Knicksi kdaj bili dobri. Jaz sem jih videl v finalu, toda fantje, ki so prišli za mano tega niso doživeli. Knicski zanje niso tako “kul”, kot so na primer Warriorsi, Lakersi ali pa zdaj tudi Netsi. “Kul” stvar v tem trenutku zagotovo niso Knicksi.”

Knicksi že vrsto let bleda senca nekdaj močne franšize

Duranta in Kyrieja Irvinga so skozi celotno lansko sezono povezali s Knicksi, toda govorice so se izkazale za napačne. Še več, oba sta potrdila, da o tem nikoli nista niti zares premišljevala. Na koncu sta oba podpisala za Netse, s čimer so gladko prevzeli primat prve ekipe v New Yorku. Knicksi so se od uvrstitve v finale leta 1999 le šestkrat uvrstili v končnico, od tega dvakrat tudi v drugi krog.  V tem obdobju spadajo med najslabše vodene NBA franšize, saj so najvrednejša ekipa v celi ekipi, obenem pa že dolgo časa tarča posmehov, saj kljub polni klubski blagajni ne uspejo sestaviti konkurenčne ekipe.

Poleti so se na izgubo možnosti za podpis obeh zvezdnikov odzvali tako, da so v svoje moštvo pripeljali Juliusa RandlaBobbya PortisaMarcusa Morrisa in Taja Gibsona. Kljub vsem okrepitvam pa se še vedno pričakuje, da bodo med ekipami, ki bodo na koncu zasedla mesta na dnu lestvice vzhodne konference.

Durant navdušen nad Netsi

Durant said his team came away impressed with the Nets’ basketball operation, which was a major reason he signed in Brooklyn. He told reporters:

“We know basketball pretty well, and it’s really easy to see what these guys brought to the table. It’s not like I had to do any deep analysis of any player here. Just watching games and playing against them and seeing the continuity throughout the last couple of years, it was pretty easy to figure out what kind of team and what kind of organization this place is.”

Durant je povedal tudi, da je bil on in ekipa ljudi okrog njega naravnost navdušena nad načinom dela košarkarskega sektorja Netsov. To je bil tudi glavni razlog, da je podpisal zanje.

Na košarko se spoznamo precej dobro in res enostavno je bilo videti, kaj mi ponujajo. Nisem rabil delati posebne globoke analize za nobenega igralca tukaj. Že samo z gledanjem tekem in igranjem proti njim sem lahko razbral za kakšno vrsto ekipe in organizacije gre.”

 

Foto: Nathaniel S. Butler/Getty Images

Sorodne objave