Darko Miličić po sedmih letih znova igra košarko

Bivši drugi izbor na NBA izboru in prvak lige NBA Darko Miličić je odigral svojo prvo tekmovalno košarkarsko tekmo po sedmih letih. 34-letnik je letos član moštva iz Novega Sada, KK I Came to Play, ki nastopa v četrti srbski ligi.


Kot so poročali srbski mediji, je Miličić ob debiju dosegel dve točki proti ekipi Futog, preden je moral tekmo predčasno končati zaradi poškodbe rame. Kljub nesrečnemu razpletu, je očitno Miličić znova našel veselje v košarki. Hitro po prihodu v ligo NBA je namreč zaradi velikega pritiska javnosti in težav s spoprijemanjem s slavo, košarko skoraj zasovražil. Po koncu kariere se je preizkusil tudi v borilnih veščinah, nazadnje pa se je preizkusil kot kmetovalec v rodnem kraju.

To je tako bila njegova prva tekma po edinem nastopu za Boston Celticse v letu 2012. Blizu povratka v ligo ABA je bil že pred štirimi leti, ko je podpisal pogodbo s ekipo Metalac Farmakom, a na koncu zanje ni zaigral na nobenem srečanju.

Leta 2004 je Miličić osvojil naslov prvaka lige NBA s Detroit Pistonsi, ki so ga tako visoko tudi izbrali leta 2003. V najmočnejši svetovni ligi je preživel devet let, zaigral pa poleg Detroita za Orlando, Memphis, New York, Minnesoto in Boston, član katerega je bil, ko je javno razglasil svojo upokojitev.

Foto: NBA Serbia

 

Sorodne objave