Polovično uspešen slovenski torek v mednarodnih tekmovanjih

Večina slovenskih prvoligašev ima tudi v letošnji sezoni naporen ritem dveh tekem tedensko. Z mednarodnimi tekmovanji sta tako v torek različno uspešno nadaljevali moštvi Šenčurja in Helios Sunsov.


Šenčur je odlično odprl tekmovanje Alpe Adria Cup in doma zanesljivo s 88:68 ugnal lanske prvake tekmovanja, madžarsko ekipo
Egis Körmend Hivatalos.

Najboljšo tekmo pri Šenčurju je pokazal Veljko Brkić, ki je dosegel 20 točk, 12 pa jih je dodal vsestranski Dino Murić. Pri gosteh je bil strelsko zelo razpoložen Adam Nemeth (27 točk), a to ni zadoščalo, da bi gostje bili blizu zmage.

Helios v drugo neuspešen

Po zmagi v prvem krogu liga ABA 2, so se Helios Sunsi tokrat podali na gostovanje k beograjskemu Dynamicu, ki ga vodi slovenski trener Miro Alilović. Domžalski košarkarji so v Beograd odšli v številčno okrnjeni zasedbi, saj je šlo na pot le 10 košarkarjev, doma pa je ostal tudi glavni trener Dejan Jakara, ki v teh dneh pričakuje naraščaj.

Srečanja Sunsi niso pričeli preveč dobro, v nadaljevanju prvega polčasa pa le zaigrali nekoliko bolje in na polčas odšli z zaostankom le treh točk (37:34). Precej težav sta jim v tem delu igre povzročala nekdanja člana Đoko Šalić in Miroslav Pašajlić. Tudi drugi del igre so boljše odprli gostitelji. Razigral se je še Ivan Smiljanjić, tako da je Dynamic pred zadnjo četrtino vodil že s 60:46, nato pa vse do konca le še mirno nadzoroval oz. branil razliko.

Pri domačih sta Smiljanić in Šalić tekmo končala pri 17 točkah, prvi strelec Sunsov pa je bil Blaž Mahkovic s 24 točkami.

Grega Nachbar, trener Helios Sunsov: “Slabo smo reagirali na agresivno obrambo Dynamica, vse preveč smo prihajali v situacije, ki smo jih morali zaključevati z težkimi meti, posledično je bil tudi naš odstotek meta iz igre slab. Obramba ni bila tako slaba, vseeno pa so imeli domači preveč lahkih zaključkov. Čestitke Dynamicu, večino časa so bili spredaj, igrali so neobremenjeno in zasluženo prišli do zmage.”

Foto: Facebook KK Šenčur

Sorodne objave