VIDEO: James Harden tega gotovo ni nameraval… Žoga se mu je po jezni reakciji odbila nazaj v glavo

Houston Rocketsi so proti New Orleans Pelicansom vpisali zmago, točkovno uspešna pa sta bila tudi prva zvezdnika James Harden (29) in Russell Westbrook (28). A v košarki je statistiko včasih potrebno podrobneje preučiti. Harden je do 29 točk prišel z naravnost katastrofalnim metom iz igre (8/29), od 18 poskusov pa je zgolj dvakrat zadel za tri. 


Rakete bodo v tej sezoni računale predvsem na navdahnjeno igro dvojca Harden-Westbrook, ki pa sta proti Pelikanom pokazala različna obraza. Če je bil Harden zelo neučinkovit in je kar do 11 svojih točk prišel iz prostih metov, pa je bil Westbrook pri metu 50% uspešen, dosegel pa je tudi svoj 139. trojni dvojček v karieri.

Nič čudnega torej, da je bil Harden v veliki frustraciji, saj je Westbrook tudi njegov prijateljski rival, s katerim sta skupaj igrala že pri Oklahomi. Ob eni od neuspešnih akcij je Harden košarkarsko žogo iz jeze močno zabil v parket, ta pa se mu je odbila naravnost nazaj v glavo. Komično situacijo je še nekoliko popestrila reakcija Josha Harta.

 

Houston je proti New Orleansu prišel do prve letošnje zmage, v boju za končnico pa bo potreben enakovreden prispevek obeh glavnih zvezdnikov.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Milwaukee Journal Sentinel

Sorodne objave