Dončić prevzema krivdo za sinočnji poraz, Cuban misli drugače

Po tesnem včerajšnjem porazu Dallasa proti Portlandu, ki bi ga Telički ob koncu vsekakor lahko pretvorili v zmago, se krešejo mnenja med Luko Dončićem in lastnikom kluba Markom Cubanom. Slednji misli, da ja za poraz kriv novi »Coach Challenge«, ki ga je Portland izkoristil v zadnjih sekundah, Dončić pa je odgovornost prevzel na svoja ramena.


Luka je v izjavi za ESPN kratkomalo priznal, da je krivda njegova: »Jaz sem izgubil tekmo. Slaba izbira meta… Portland je bil v bonusu. Moral bi iti na polaganje,« pojasnjuje Dončić, ki se je v zadnjem napadu še enkrat več odločil za svoj značilen ‘step back’, a ga zgrešil. Sekvenca, ki se je odvila po tem, je pripadala Blazersom. Lukov zgrešeni met izza črte je pobral njegov soigralec Dorian Finney-Smith, skušal položiti žogo v obroč, toda pod prekrškom Damiena Lillarda zgrešil.

Na tej točki so sodniki piskali osebno napako Lillardu, kar je ob zaostanku Dallasa 119:120 pomenilo, da lahko Finney-Smith z dvema zadetima metoma povede teličke nazaj v vodstvo. Toda oglasil se je trener Portlanda Terry Stotts, ki je zahteval video analizo danega prekrška. Sodniki so po ogledu posnetka dosodili, da je šlo za čisto blokado, o posesti pa je ultimativno odločal skok za žogo na sredini igrišča. Tega je visoki Porzingis zlahka dobil, a se je žoga odbila do igralcev Portlanda, ki so priložnost izkoristili in tekmo pripeljali sebi v prid.

Mark Cuban se je po tekmi oglasil na Twitterju in skritiziral sodniško odločitev ob omenjeni videoanalizi. »Sam sem pristaš ‘trenerjevega izziva’, toda če sodniki spremenijo svojo odločitev in zraven ne pokažejo posnetka, ki to dokazuje, potem imamo resen problem. Z zornih kotov (posnetka), ki smo jih videli v dvorani je bilo očitno, da je šlo za čisto blokado, a ne brez telesnega kontakta.«

Kljub temu, da Dončić nikakor ni odgovoren za končni razplet dogodkov, je dejstvo, da bi se slovenski čudežni deček v zadnjem napadu za Dallas lahko odločil za boljši met. Tako Dončić kot njegovi soigralci so vajeni, da Slovenec zaključuje odločilne napade in to z dobrim razlogom. Vsekakor bi z zadetim težkim metom za tri povzročil eksplozijo v dvorani, mediji pa bi pisali o njegovih vnovičnih čarovnijah. Toda tudi Luka ni vsemogočen. Naslednjič verjamemo, da bo žoga letala skozi obroč.

Sorodne objave