Andraž Kavaš podpisal za Basket Brno

27-letni slovenski krilni košarkar, Andraž Kavaš bo svojo kariero nadaljeval na Češkem, pri tamkajšnjem Basket Brno.


Kavaš je svojo športno pot začel v Jančah, kjer je preživel rosna leta svoje kariere. Leta 2012 se je preselil čez lužo, kjer je pričel s študijem na ameriški univerzi Harding. Ob študiju je igral tamkajšnjo študentsko košarko v NCAA 2. V štirih sezonah, ki jih je preživel na kolidžu je vsako leto nadgradil svojo statistiko, vseskozi pa je bil član prve peterke. V sezoni 2014-2015 je njegovo povprečje znašalo že 19,3 točke, 7,5 skoka in 2,3 asistence, leto kasneje pa je na manj odigranih tekmah to povprečje še nekoliko izboljšal.

V začetku sezone 2016/2017 je sledila vrnitev v domovino in neposrečena epizoda z Rogaško, kjer je odigral eno samo tekmo v slovenskem prvenstvu NOVA KBM. Sodelovanje z Rogaško je Kavaš prekinil že meseca oktobra, januarja pa se je preselil v Španijo, kjer je v drugem kakovostnem razredu do konca sezone nastopal za Caceres Patrimonio de la Humanidad. V sezoni 2017/18 je Kavaš Caceres zamenjal za CB Agustinos-Eras, kjer je v povprečju dosegal 12,1 točke. Lansko sezono je prebil v Latviji, kjer je pri prvoligaškem BK Liepājasu doživel pravi preporod in beležil 16,8 točk, 5,3 skoka in 1,2 podaji na tekmo.

Dobre igre so mu prinesle selitev na Češko, Basket Brno je trikratni prvak češke prve lige, v nekdanji Češkoslovaški pa je slavil kar 21-krat. Andraž ima tudi mlajšega brata Mateja, ki nastopa v ligi NCAA, pred kratkim pa smo z njim opravili tudi pogovor za naš portal.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Estlatbl

 

Sorodne objave