Veteran bojevnikov s trojko izenačil finale na 1:1

Golden State je na drugi tekmi v Torontu izenačil finalno serijo po tem ko so v prvem polčasu že zaostajali za -12.


Po izenačeni prvi četrtini, so se Raptorsi v drugi razigrali ter proti rezervistom s klopi Bojevnikov naredili delni izid 10:0. Nenatančen je bil tudi Steph Curry, ki je zgrešil prvih šest metov iz igre. Domači košarkarji so si priigrali najvišjo prednost na tekmi (47:35), potem ko je Kawhi Leonard zadel izpod koša, izsilil osebno napako Curryja in zadel še prosti met. Štiri minute pred odmorom je Curry le zadel izza črte in nato mu je steklo. Po njegovi zaslugi je prednost gostiteljev do polčasa skopnela na pet točk (59:54).

Toronto je z garderobe prišel popolnoma brez energije. Bojevniki so strnili obrambo in nasprotnikom povzročili 5 minut in 40 sekund strelskega premora. Sami so ob tem prikazali klasično šampionsko predstavo, žoga je tekla iz roke v roko in praktično v vsakem napadu so prišli do izdelanega meta. Po uspešnem protinapadu je Draymond Green kronal delni izid 18:0. Neverjetno sušo Toronta je končal Fred VanVleet, ki je le zadel izza črte desnega kota in znižal na 62:72. Do konca tretje četrtine se je met iz igre izenačil, toda Golden State je v zadnji del še vedno vstopil z osmimi točkami prednosti.

Povratek gostiteljev sta z dvema zaporednima trojkama nakazala Kyle Lowry in Danny Green, toda Bojevnikom je s klopi z enako mero vrnil Quinn Cook. Osem minut pred koncem se je poškodoval še Klay Thompson, ki zaradi bolečin v mišici na desni nogi sploh ni mogel steči v obrambo. Po minuti odmora domačih se ni več vrnil na parket. Dobrih pet minut pred koncem, z rezultatom 94:106 v korist prvakov, je kazalo, da je tekma odločena. Vseeno pa goste doletela strelska suša in minuto pred koncem je Leonard s tremi prostimi meti znižal na 101:106. Nato je Danny Green s trojko še povečal upanje Raptorsev, ki so zaostajali le še za 2. V zadnjem napadu za Golden State je Curry skorjda izgubil žogo, a je ta našla pot do osamljenega Andreja Iguodale, ki je z metom izza črte zapečatil usodo Toronta.

Kerr ponosen na zmago, a skrbijo ga poškodbe

To je bila zares velika zmaga. Zdaj moramo doma potrditi ta uspeh. Zelo sem ponosen predvsem na rezerviste, ki so se izkazali. Res sem zaskrbljen zaradi številnih poškodb. Thompson mi je rekel, da bo z njim vse v redu. Seveda vem, da bi igral tudi, če bi bil na pol mrtev, saj je to finale. Looney je vprašljiv za tretjo tekmo zaradi poškodbe ramena,” je povedal Kerr, ki je potrdil, da MVP zadnjih dveh finalnih serij Durant še ni treniral z ekipo. Če bo opravil le en skupni trening, bo v postavi za tretjo tekmo, ki bo v sredo v Oracle Areni.

Težka analiza tekma za Nursa

Na začetku drugega polčasa smo zgrešili nekaj odprtih metov, nato smo imeli vsaj pet napadov, ki smo jih zaključili z neizdelanimi meti, sledile so še izgubljene žoge. S slabimi napadi smo si povzročali težave, saj se nam ni uspelo vrniti v obrambo in prejeli smo lahke koše. Zdaj me čaka analiza tega dela tekme. Seveda ne bom niti malo užival,” je poudaril trener gostiteljev Nick Nurse.

Finalna serija se seli v Oakland. Tretja tekma bo v noči s srede na četrtek v Oracle Areni, ki bo v tem finalu zadnjič gostila Bojevnike. V naslednji sezoni se selijo v San Francisco.

https://www.youtube.com/watch?v=GAFYWOxkiwk

Sorodne objave