V kvalifikacijah za EP 2025 proti Madžarski, Bolgariji in Finski

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2025 merila v skupini B z Madžarsko, Bolgarijo in Finsko.
Žensko košarkarsko evropsko prvenstvo bodo leta 2025 prvič gostile štiri države. Gostiteljice 40. ženskega EuroBasketa bodo Češka, Nemčija, Grčija in Italija. Vsaka država bo med 18. in 22. junijem gostila eno izmed štirih skupin prvenstva, natančne lokacije pa bodo sporočili naknadno. Zaključni del turnirja bo med 23. in 29. junijem potekal v Atenah, kjer bodo kronane tudi evropske prvakinje.

#rakete so ples kroglic v švicarskem Miesu pričakale v tretjem kakovostnem bobnu. Varovankam selektorja Georgiosa Dikaioulakosa je žreb namenil stare znanke, in sicer reprezentance Madžarske, Bolgarije in Finske.


V kvalifikacijah za prvenstvo bo sicer nastopilo 36 reprezentanc, vključno z vsemi štirimi gostiteljicami, ki pa so na prvenstvo neposredno že uvrščene in bodo zaradi tega igrale v isti kvalifikacijski skupini I.  Preostalih 32 ekip je razdeljenih v osem skupin s po štirimi ekipami, ki se bodo pomerile za zadnjih 12 mest (skupno bo na prvenstvu nastopilo 16 reprezentanc), ki vodijo na prvenstvo.

Tja bodo torej napredovale zmagovalke skupin ter štiri najboljše drugouvrščene reprezentance. Slednje bodo razvrščene na podlagi uradnih Fibinih košarkarskih pravil, upoštevani pa bodo rezultati vseh odigranih tekem.

KVALIFIKACIJE ZA ŽENSKO EVROPSKO PRVENSTVO 2025

Skupina A: Španija, Nizozemska, Avstrija, Hrvaška

Skupina B: Madžarska, Bolgarija, Finska, SLOVENIJA

Skupina C:  Belgija, Litva, Azerbajdžan, Poljska

Skupina D: Velika Britanija, Danska, Estonija, Švedska

Skupina E: Francija, Izrael, Irska, Latvija

Skupina F: Turčija, Romunija, Islandija, Slovaška

Skupina G: Srbija, Portugalska, Severna Makedonija, Ukrajina

Skupina H: Bosna in Hercegovina, Švica, Luksemburg, Črna gora

Skupina I: Italija, Češka, Nemčija, Grčija

Sorodne objave