Turčija ustavila slovensko reprezentanco pred finalom

Slovenska košarkarska reprezentanca do 18 let je proti Turčiji s 64:72 izgubila polfinalni obračunu na evropskem prvenstvu v grškem Volosu. Danes se bodo Slovenci za bronasto odličje pomerili z Grki. Slednji so v polfinalu izgubili proti izbrani vrsti Španije.


Slovenski košarkarji do 18 let so v skupinskem delu EP dosegli dva poraza in zmago, kar je zadostovalo za tretje mesto po prvem delu prvenstva. Morali so priznati premoč domačinom Grkom in Francozom, boljši pa so bili od Latvije. V sredo so v osmini finala premagali reprezentanco Nizozemske (79:72), v četrtek pa so bili v četrtfinalu boljši še od Britancev (71:57).

V dvoboju s Turki jim je tri četrtine kazalo odlično, popustili pa so v zadnjih desetih minutah igre. Najboljši strelci v slovenski vrsti so bili Gregor Glas (20 točk), Bine Prepelič (13) in Maj Dušanič (12). Pri Turkih sta s 15 doseženimi točkami izstopala Bas Goktug in Sengun Alperen.

“Za nami je zahtevna tekma, na kateri smo proti fizično močnemu nasprotniku porabili veliko energije. Fantje so nesporno dali vse od sebe in se borili do zadnjega atoma moči. Uspeli so nadoknadili zaostanek in se vrniti v igro za zmago, žal pa nam je na koncu zmanjkalo energije in športne sreče. Z igrami smo dokazali, da si zaslužimo medaljo. Na nas pa je, da čimprej ohladimo glave in se pripravimo na jutrišnjega nasprotnika ter to dokažemo na tekmi za 3. mesto,” je po polfinalu povedal slovenski selektor Peter Markovinovič.

Pomladek slovenske košarke boj z Grki čaka danes ob 18. uri.

Sorodne objave