Podtaknil urin protidopinški agenciji, nato izvedel da je noseč

Ameriški košarkar DJ Cooper je poskušal prelisičiti dopinško kontrolo, a se mu je poskus ponesrečil. Ugotovili so, da je namesto svojega urina nadzornikom protidopinške agencije podtaknil urin prijateljice, na koncu pa je izpadlo, da gre za nosečega košarkarja. Cooper je suspendiran do 24. junija 2020.


DJ “Donell” Cooper je Američan, ki mu nikoli ni uspelo prodreti v ligo NBA, zato je svojo kariero gradil v Evropi. Nekaj časa je treniral tudi z bosansko reprezentanco in razmišljal o tem, da bi prevzel državljanstvo BiH, vendar pa je kar naenkrat izginil s treningov in svoje nesojene nove domovine ni več obiskal.

Čeravno je Cooper dober košarkar, očitno ni zelo inteligenten, saj je končal v središču pozornosti zaradi načina, kako je lani poskušal prelisičiti dopinško kontrolo. V strahu da bi odkrili njegovo zlorabo prepovedanih sredstev, je protidopinškim preiskovalcem podtaknil urin svoje prijateljice.

Preiskovalci so mu sporočili, da je dopinški test (urin) prestal, poleg tega pa so mu dokazali še nosečnost. Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) ga je zaradi goljufije takoj suspendirala.

Sorodne objave