Bo nekdanji NBA-jevec zaigral za Hrvaško reprezentanco?

Ameriški košarkar Shane Larkin, ki je doberšnji del kariere preživel v NBA, je po finalu turnirja v Zadarju za hrvaški portal Basketbal.hr izjavil, da obstaja možnost, da se pridruži hrvaški reprezentanci.


»Lahko rečem, da sem definitivno odprt za to idejo«, pravi Larkin, ko so ga vprašali o potencialni pridobitvi hrvaškega državljanstva in posledično možnosti, da zaigra za nacionalno reprezentanco.

»Zagotovo bi bilo lepo zaigrati na Olimpijadi. To so sanje vsakega športnika. Seveda bi raje zaigral za ZDA, toda v dani situaciji sem pripravljen stopiti tudi k hrvaški reprezentanci. To je stvar, o kateri bom to sezono resno premišljeval. V igri je veliko faktorjev in od tistih odgovornih bi moral slišati kaj se od mene pričakuje. Toda ideja je zelo zanimiva,« še dodaja Larkin.

Trenutni član turškega Anadolu Efesa pristavlja še, da podobne ponudbe iz Turčije zaenkrat še ni prejel. »Ni bilo nikakršnih uradnih ponudb, toda govori se, da bi se lahko zgodilo tudi to. Bomo videli sezona se šele začenja in še je časa za tovrstne pomembne odločitve.«

Sorodne objave