Trener Barcelone ni presenečen, da bi Durant igral za njih

Trener Barcelone Svetislav Pešić se je na novinarski konferenci pred tekmo z Valencio dotaknil tudi nedavne izjave Kevina Duranta. Zvezdnik Brooklyn Netsov je namreč v enem izmed intervjujev izjavil, da bi v zadnjem letu kariere rad igral v Evropi, natančneje v Barceloni.


Kevin Durant, ki se je letos poleti preselil v iz Golden States k Brooklyn Netsom je v pogovoru s še enim zvezdnikom lige NBA, Sergiom Ibako izjavil, da bi se ob koncu kariere preizkusil tudi pri Barceloni v Evroligi. Durant sicer v letošnji sezoni zaradi poškodbe najverjetneje ne bo igral, kljub temu pa njegove tovrstne izjave dvigujejo veliko prahu.

Seveda ni trajalo dolgo, da so se odzvali tudi pri Kataloncih, prvi se je oglasil trener Svetislav Pešić. “Sploh nisem presenečen,” je začel Pešič. “Durant zelo dobro pozna košarko izven lige NBA, saj je velikokrat igral za reprezentanco ZDA, tudi v Turčiji… To je velik znak, ki kaže na to, da so se stvari spremenile v primerjavi z obdobje pred petimi in desetimi leti.” Evropska košarka, pa tudi svetovna košarka sta se v zadnjih letih precej približali ameriški. Na to kaže že podatek, da je trenutni MPV rednega dela Grk (Giannis Antetokounmpo), najboljši obrambni igralec Francoz (Rudy Gobert), ROY Slovenec (Luka Dončić) in tako dalje. Tega se očitno vse bolj zavedajo tudi domači igralci v NBA. “Igralci na tem nivoju niso vedeli, da obstaja še neka druga košarka; sedaj to vedo saj je košarka globalni šport,” je dodal Pešić

Ali bi si srbski trener v svojem moštvu Duranta želel videti že v tej sezoni? Da, vendar ne to sezono, odgovarja Pešić. Mogoče v naslednjih je še hudomušno pristavil trener Barcelone. Spomnimo, Blaugrana je evropski rekord s finančnega vidika podrla že letos, ko so pripeljali Nikolo Mirotića.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN press

 

 

 

Sorodne objave