2. SKL: Derbi v Kranju, Hrastnik po prvo zmago k Parkljem

Že v sredo bo odigran nov krog 2. SKL. Na delu bomo lahko spremljali vse drugoligaške ekipe razen, Celja in Portoroža, ki sta srečanje prestavila na 27. november.


SREDA, 30.10.2019, OB 17:30, ŠC Livada

Troti – Ljubljana

Troti po novi suvereni zmagi na gostovanju pri Portorožu zdaj doma pričakujejo Ljubljano. Novomeščani so na začetku sezone v izjemni formi, z zmago pa je na trenerski klopi debitiral tudi Nejc Kobal, ki velja za enega najbolj nadarjenih mladih trenerjev. Veliko preglavic bo nasprotnikom znova povzročala izjemno kvalitetni branilski par KrivecRistič, ki zaenkrat igra na nivoju prve lige. Ljubljani se zelo pozna, da so izgubili praktično vse nosilce igre iz lanske sezone in večinoma igrajo z mladimi igralci, saj so dosedanji srečanji izgubili s povprečno razliko kar 37 točk. Pred prejšnjim krogom jih je okrepil izkušeni Robert Abramovič, a tudi on ni bil dovolj, da bi resneje ogrozili Ilirijo. Na svoj prvi nastop čaka še Jakob Stražar, v kolikor bodo želeli poseči po kakšni zmagi, pa se bodo morali Ljubljančani v nadaljevanju sezone precej okrepiti.

SREDA, 30.10.2019, OB 18:30, ŠD Planina

ECE Triglav – Ilirija

Še neporaženi Triglav bo v sredo v domači dvorani Planina gostil ljubljansko Ilirijo. To je zanje prva domača tekma, do sedaj pa so zbrali dve precej tesni in pomembni zmagi na gostovanju pri Parkljih in Medvodah. V prejšnjem krogu v kadru ni bilo najboljšega skakalca Milana Kovačevića, a so na krilih izjemno razpoloženega Gabra Ožegoviča, ki je dosegel 30 točk ugnali tudi Medvode. V nadaljevanju bo zagotovo še precej več dodala tudi letošnja okrepitev na položaju organizatorja igra Grega Sajevic, ki mu na prvih dveh tekmah nikakor ni stekel met. Visoka zmaga nad Ljubljano je zagotovo prinesla nekaj dodatne samozavesti košarkarjem Ilirije, ki so v soboto nastopili brez mladega reprezentanta Bineta Prepeliča in Luke Snoja, v sredo pa bo zagotovo znova zaigral vsaj Prepelič, ki je v nedeljo v mladinski ligi nasul 33 točk. Če bo prvič v ligi zaigral še Petar Vujačić, bo Ilirija pred srečanjem veljala za rahlega favorita.

SREDA, 30.10.2019, OB 19:00, SŠ Srečka Kosovela

Mesarija Prunk Sežana – LTH Castings

Sežana je v sezono vstopila izjemno dobro in na prvih treh tekmah je nasprotnike premagovala s povprečno razliko 24 točk. Zaradi širokega kadra in velikega števila rotacij na dosedanjih tekmah se jim tudi v sredo ne bi smela poznati utrujenost, pred domačimi navijači pa bodo zagotovo želeli nadaljevati zmagovalni niz. Po do sedaj videnem je njihov prvi igralec Niko Bačvič, ki zaenkrat na tekmo beleži 13 točk, 5 skokov in 6 podaj, odlično pa so se z ekipo ujeli tudi novinci Cole, Stopar, Zagorc in Jogan. Škofjeloški LTH Castings je na zadnji tekmi doma izgubil proti Celju in tako v Sežano prihaja z dvema zaporednima porazoma. Pozna se jim odsotnost centra Jureta Ribnikarja, ki je nastopil le v prvem krogu, v kolikor pa želijo pod košem konkurirati domačim Sežančanom, bodo več potrebovali tudi od novinca Jakhela Kolareviča, ki je proti Celju dobil le nekaj minut. Da bi prekinili niz zmag favorizirane Sežane, bodo poleg konkurenčnega skoka potrebovali tudi dober strelski dan trojice Sirnik-Germ-Grum.

SREDA, 30.10.2019, OB 20:15, ŠD Medvode

Brinox Medvode – PVC Nagode Postojna

Domačini so s tremi porazi zaenkrat na dnu lestvice, a so za njimi tri težke tekme na katerih so jih nadigrali le Troti. Lepa priložnost za prvo zmago v sezoni se jim obeta že na srečanju proti Postojni, ki je po zmagi proti Celju, zdaj dvakrat visoko izgubila. Odlikuje jih predvsem ekipna igra brez izrazitega prvega igralca v napadu, kar bi lahko morda predstavljalo težavo v sami končnici, v kolikor bo tekma tesna do konca. V letošnji sezoni so do sedaj imeli precej težav v skoku, v tem elementu pa na njihovo srečo ne blesti niti Postojna. Gostje bodo morali pozabiti na visok domač poraz proti Parkljem in si samozavest poskusiti dvigniti z zmago proti Medvodam. Zaskrbljujoč je predvsem njihov met za tri točke, saj izza črte 6.75 mečejo le 22 %! V kolikor se jim bo že na tej tekmi odprlo pri metu iz razdalje, bodo imeli košarkarji Medvod precej več dela, da zadržijo zmago doma

SREDA, 30.10.2019, OB 21:00, OŠ Maksa Pečarja

Parklji – Hrastnik

Parklji so po uvodnem porazu proti Triglavu nanizali dve zaporedni zmagi, glede na kvaliteto kadra pa ciljajo, da ostanejo neporaženi tudi po tekmi s Hrastnikom. V odlični formi je Adrian Hirschmann, ki je s povprečjem 26 točk na tekmo prvi strelec lige, k uspehom pa je veliko prispeval tudi izkušeni Igor Tratnik. Parklji pod košem premorejo veliko kvalitete, kar bi jim lahko veliko pomenilo tudi na naslednji tekmi. Hrastnik je letos odigral le dve srečanji in izgubil proti Trotom in Sežani, ki sta po do sedaj prikazanem v najboljši formi izmed vseh ekip. Svojo priložnost za premierno zmago bodo tako iskali že na gostovanju v Ljubljani, v primeru tesne tekme pa bodo morali biti precej bolj izbrani pri izvajanju prostih metov, saj so jih na prvih dveh tekmah metali le 65 %.

Sorodne objave