61 dobljenih točk v prvem polčasu izničilo vse možnosti Cedevite Olimpije

Cedevita Olimpija nadaljuje z izredno slabimi predstavami v EuroCupu. Na gostovanju pri Joventutu De Badaloni je vpisala prepričljiv poraz s 101-81.


Kljub temu, da je suverena zmaga Cedevite Olimpije proti Partizanu v ligi ABA napovedovala dobro formo Ljubljančanov, pa te niso imeli nikakršne možnosti proti razigranim Špancem. Četrti zaporedni evropski poraz je Cedevito Olimpijo še čvrsteje prikoval na zadnje mesto skupine C.

Katastrofalna obramba v prvem polčasu

Visok zaostanek so si košarkarji Cedevite Olimpije pridelali že v prvi četrtini. V tem delu igre eden glavnih adutov Joventuta, Klemen Prepelič še ni bil razpoložen, vendar ga soigralci niti niso potrebovali. Izkazal se je Kerem Kanter, ki je s petimi zaporednimi točkami ob zaključku četrtine postavil izid 28-19.

Gostje iz slovenske prestolnice pa so vse možnosti za zmago zapravili že v drugi četrtini, ko so prejeli kar 33 točk! Joventut je Cedevito Olimpijo v napadu povsem nadigral, obramba Ljubljančanov pa je na trenutke spominjala na švicarski sir. Klemen Prepelič in Nenad Dimitrijević sta se prevečkrat z lahkoto sprehodila skozi obrambo do enostavnega polaganja, ali pa sta svoje soigralce zasipavala z asistencami.

Po prvem polčasu je semafor v dvorani Palau Municipal d’Esports de Badalona kazal 61-41. Katastrofalen izkupiček za obrambo, saj je tolikšno število košev v prvem polčasu evropskih tekem praktično nevideno. V izjavi za medije med odmorom je bil upravičeno nezadovoljen tudi Slaven Rimac, ki je svoje varovance kritiziral zaradi pomanjkanja energije na parketu.

Joventut rutinirano odigral do konca

Zaostanek 20 točk je bil za Cedevito Olimpijo prevelik. Če bi se Jaka Blažič in soigralci želeli vrniti v igro bi morali Špancem v tretji četrtini odščipniti velik del razlike, a to jim žal ni uspelo. Razlika se je stalno gibala okoli 20 točk. Gostom ni stekel niti met za tri točke, ki je bil zgolj 25%. Od 20 poskusov so zadeli zgolj 5 metov izza črte 6,75. Najboljša posameznika Cedevite Olimpije sta bila tudi v tem delu srečanja Marko Simonović in Codi Miller-McIntyre. Prvi je tekmo končal pri 18, drugi pa pri 16 doseženih točkah.

A solidna igra Srba in Američana Ljubljančanim ni zadostovala. Ker tudi v zadnji četrtini razlike niso začeli zmanjševati so se pojavljale očitne frustracije, Maik Zirbes je prejel tudi tehnično osebno napako.

Tekma se je končala s 101-81, Ljubljančani torej zaostanka v drugem polčasu niso zmanjšali niti za točko. Prvi strelec Joventuta je bil znova Klemen Prepelič, ki je 17 točkam dodal tudi 7 podaj. Alen Omić je tekmo končal pri 9 točkah in 6 skokih.

Cedevita Olimpija ima za napredovanje v EuroCupu sedaj izredno malo možnosti, saj četrtouvrščeno Brescio, ki še zaseda mesto ki vodi v naslednji krog zaostaja že za tri zmage. Nova priložnost za prvo letošnje evropsko slavje se Cedeviti Olimpiji ponuja 6. novembra, ko se bodo pomerili s turško Darušfako.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodne objave