Toronto z zadnjimi močmi do prve zmage v finalu Vzhoda

Toronto Raptors so pred domačimi gledalci s 118:112 dobili tretjo tekmo serije proti Milwaukeeju. To so si po srditem boju zagotovili po dveh podaljških, za znižanje izida na 2:1 pa je bil najbolj zaslužen Kawhi Leonard. Slednji je dosegel 36 točk, od tega odločilnih 8 v drugem podaljšku.


Toronto je vodil praktično celo tekmo, vse pa je skrbelo, da se bo ponovila zgodba iz prvega srečanja. Tudi tam so Raptorsi narekovali tempo na koncu pa v zadnji četrtini popustili in izgubili. Bucksem je znova uspel podoben povratek, le da se je tokrat igra prevesila v podaljšek. Toronto je zapravil par zaključnih žog, za odločitev o zmagovalcu pa je bilo potrebnih 52 minut tekme.

Sijajno je odigral Kawhi Leonard, ki je iz igre metal 11/25 (prosti meti 12/13) in s 36 točkami izboljšal osebni rekord v končnici. Dodal je še devet skokov in pet podaj, čeprav je “čutil bolečine v nogi”. “Gre za 52 minut in končnico. Seveda čutim noge, tudi če igram 30 minut, jih čutim. Ne skrbi me. Pripravljen bom za naslednjo tekmo,” je povedal Leonard.

Roka se je po napornem srečanju v ključnih trenutkih zatresla Pascalu Siakamu, ki je pri vodstvu Toronta s 96:94 deset sekund pred koncem rednega dela imel dva prosta meta in oba zgrešil. V naslednjem napadu je Khris Middleton za Milwaukee izsilil podaljšek. Delno se je Siakam (25 točk in 11 skokov) odkupil s sijajno blokado nad Brookom Lopezom v drugem podaljšku, kar je vodilo do še lepšega zabijanja Leonarda.

Giannis Antetokounmpo ni imel strelskega večera. Ob metu 5/16 je prispeval 12 točk, a se je izkazal s 23 skoki. Na začetku drugega podaljška je moral sesti na klop zaradi šestih osebnih napak. Prekrški so pestili tudi Toronto, katerega klop sta pred iztekom rednega dela pogrela Kyle Lowry in Norman Powell (19 točk). George Hill je bil prvi strelec Bucksov s 24 točkami, štiri manj je dosegel Malcolm Brogdon. Štartna peterka Milwaukeeja je iz igre metala 19/69.

Milwaukee je izgubil prvo tekmo na gostovanju v tej končnici. Skupno ima izkupiček 10:2. “Bili smo blizu, čeprav nismo igrali dobro,” je pozitivo v porazu iskal trener Mike Budenholzer. Četrta tekma bo v noči na sredo.

https://www.youtube.com/watch?v=hUPn366sK4Y

Sorodne objave