Dončič v boju za novinca leta z Youngom in Aytonom

Vodstvo košarkarske Lige NBA je objavilo finaliste za naziv novinca leta. Pričakovano so to Luka Dončić (Dallas Maverick), Trae Young (Atlanta Hawks) in DeAndre Ayton (Phoenix Suns). Zmagovalec bo znan 24. junija.


Po mnenju ameriških analitikov se bo realen boj za naziv odvil le med Dončićem in Youngom, saj je bil Ayton zaradi poškodbe prikrajšan za marsikatero tekmo. Slednji je bil sicer prvi izbor na naboru 2018, toda žarometi so že v začetku rednega dela padli na Luko in Traeja, tam pa tudi ostali.

Številke so v korist Dončiću. Sezono je končal s povprečjem s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in 6 podaj. Young je zbral 19,1 točke, 3,7 skoka in 8,1 podaj, Ayton pa 16,3 točke, 10,3 skoka in 1,8 podaj.

Kandidati za MVP rednega dela so Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Paul George (Oklahoma City Thunder) in James Harden (Houston Rockets). Tudi tu se že celotno sezono omenja zgolj dvoboj dveh, »grške spake« in »bradatega ostrostrelca«.

V igri za najboljšega igralca s klopi so Montrezl Harrell (LA Clippers), Domantas Sabonis (Indiana Pacers) in Lou Williams (LA Clippers), za najboljšega branilca Giannis Antetokounmpo, Paul George in Rudy Gobert (Utah Jazz), za igralca, ki je najbolj napredoval, pa De’Aaron Fox (Sacramento Kings), D’Angelo Russell (Brooklyn Nets) in Pascal Siakam (Toronto Raptors).

Sorodne objave