Tole je povedal trener Partizana po porazu s Cedevito Olimpijo

Beograjčane močno boli včerajšnji poraz proti Cedeviti Olimpiji (85-69). Še drugič v tej sezoni lige ABA so izgubili proti slovenskemu moštvu, saj jih je pred tem v drugem krogu že porazila Koper Primorska. Partizan ima v tem trenutku na svojem računu dve zmagi in dva poraza, kar ga uvršča na 7. mesto razpredelnice jadranske lige. 


Andrea Trinchieri, italijanski trener na klopi črno-belih razumljivo ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev proti Ljubljančanom. Partizan je do zadnje četrtine v Stožicah odigral izenačeno srečanje, nato pa so košarkarji Cedevite Olimpije pobegnili in Srbi niso znali odgovoriti na juriš domačih. V zadnji četrtini je Cedevita Olimpija dosegla kar 27 točk, medtem ko se je Partizan ustavil zgolj pri 12 točkah. Trinchierija je v tej fazi igre najbolj zmotilo “zabušavanje” v obrambi njegovega moštva.

Kot je Italijan povedal na novinarski konferenci po končanem srečanju ga je izjemno razočaralo dejstvo, da so njegovi varovanci bonus izpolnili šele po 32 sekund do konca srečanja. To kaže na veliko pomanjkanje agresivnosti. “Iskreno, čestitam Cedeviti Olimpiji, zaslužili so zmago, bili so boljši v vseh elementih igre: obrambi, napadu, skoku… Mi smo imali slab štart, a smo se nekako uspeli vrniti, zrcalo naše predstave je zadnja četrtina (27:12),  ko nismo izpolnili bonusa, vse drugo ni več pomembno. Bili smo zelo slabi, prazni in vedeli smo, torej jaz sem vedel, da je mogoče, da se nam to zgodi v tako težkem obdobju…,” je povedal Trinchieri in dodal: “Nikakor ni sprejemljivo, da izgubljaš tekmo in da nisi v bonusu. Nocoj nismo bili dovolj osredotočeni.”

Cedevita Olimpija in Koper Primorska trenutno zasedata prvo in drugo mesto v ligi ABA. Na to lahko vpliva zgolj še FMP, ki bo jutri odigral zadnjo tekmo kroga, ko se bo udaril z Igokeo.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

 

 

Sorodne objave