Russell Westbrook še naprej podira mejnike

Russell Westbrook tudi po menjavi moštva in prihodu k Houston Rocketsom še naprej blesti z raznovrstno igro in pridno zbira trojne dvojčke.


Danes ponoči je tako Russell Westbrook ob zmagi nad New Orleans Pelicansi dosegel že svoj 139. trojni dvojček, s tem pa je na večni lestvici prehitel legendarnega Magica Johnsona, ki jih je v celotni karieri zbral 138. Pred njim je zdaj le še kralj trojnih dvojčkov, Oscar Robertson z kar 181-timi. Po tekmi je Westbrook za medije povedal: “Vem, da dandanes zveni normalno, da dosežeš trojnega dvojčka, toda to zahteva veliko ponosa, energije, veliko odrekanja, veliko stvari, ki jih naredim izven parketa, da se pripravim na boj čisto vsako noč in da igram na visokem nivoju. Zame je to velik dosežek, še posebej, ker si med odraščanjem nikoli nisem mislil, da bom igral v NBA. Zame je to blagoslov, da sem tukaj in sem zapisan v zgodovino. Tega ne jemljem za samoumevno.”

https://twitter.com/HoustonRockets/status/1188286822713085954

Westbrook se je na lestvici trojnih dvojčkov povzpel že po drugi tekmi z Rocketsi. Bivši zvezdnik Oklahome City Thunderjev je ob zmagi danes zabeležil 28 točk, 10 skokov in 13 asistenc. Zagotovo bo še dodatno motiviran naskakoval 140-ti trojni dvojček že v ponedeljek, ko doma gostijo ravno Oklahomo.

Foto: NBA

Sorodne objave